2013. február 1.

GYŐZD LE AZ ELLENÁLLÁST - 13.


 Készítette: Dr Kováts György:

Zsid 10:38 Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál (hüposztello), abban nem gyönyörködik (eudokeó) a lelkem.
Zsid 10:39 De mi nem vagyunk meghátrálás (hüposztolé) emberei, hogy elvesszünk (apoleia), hanem hitéi, hogy életet (psziché) nyerjünk (peripoiészisz).

Az ördög mindent megtesz, hogy meghátrálj. Ha elindultál azon az úton, amit az Úr eléd tett – mindent behoz, hogy feladd. Eleinte csak kicsit hátrálj meg, később egyre inkább visszalépj, végül felejtsd el, hogy egyáltalán elindultál.

Jönnek a támadások – betegség, pénzhiány, szembefordulnak veled az emberek, sajtóznak rólad, rossz hírek kezdenek el terjedni veled kapcsolatban, jogszabályi nehezítések, tiltások következnek be, bezárulnak ajtók, kitiltanak, elhallgattatnak téged, és hasonlók. Ez ordítás. A láncra kötött oroszlán az ordításával fenyeget.

De van, amikor – ez a második támadási fajta – mint kígyó lép fel. Csábít. Ígérget. Folyamatosan hazudik, hogy elterelje figyelmedet. Megpróbálja, hogy meglopja szívedet, elfordítson a te Urad szavától, ígéretétől, akaratától.

Mindkettőt bevettem már életem során. Az ordítást is – és a hazugságot (csábítgatást) is. Mindkettő megakadályoz abban, amit tettél eddig Isten országában. Mindkettőnek ugyanaz a célja. Az, hogy meghátrálj. Az egyik látványos, a másik nagyon fondorlatos – ez utóbbinál a látszatokat megőrizheted, „látszólag” csinálsz mindent tovább, még egy ideig, de valójában a szíved egyre távolabb van attól, amire az Úr téged elhívott. Hazugság. És gonosz.

Akármelyikkel jön, azért jön, hogy „meghátráló” legyél az Isten országában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.