2013. február 25.

Új gondolkozásmód


És senki sem tölt új bort régi tömlőkbe; különben az új bor a tömlőket szétszakítja, a bor is kiömlik, a tömlők is elpusztulnak; hanem az új bort új tömlőkbe kell tölteni. (Márk 2:22) 

Készen állsz a növekedésre? Kész vagy arra, hogy a következő szintre lépj, szellemileg, testileg és érzelmileg? Ebben az igeversben Jézus alapvetően azt mondja, hogy nem mehetsz új szintre régi gondolkodásmóddal.

Úgy találtam, hogy sok ember hallja azt az igazságot, hogy Istennél még több van, és valami megmozdul a bensejében. Szellemük egyetértésre jut Istennel, de gyakran a természetes elme megpróbálja erről lebeszélni őket. Ilyen gondolatok jönnek: „Ez veled nem fog megtörténni. Neked nem lesz nagyszerű éved. Tudod, milyen a gazdaság.” Vagy: „Sosem fogsz meggyógyulni. Láttad, mi állt az orvosi leletben.” „Sosem fogsz megházasodni. Már olyan régóta egyedülálló vagy.”

Barátom, ezek a régi tömlők, amiktől meg kell szabadulnod. Ez most egy új időszak. Ami a múltban történt, annak vége és elmúlt. Lehet, hogy csalódásokon mentél keresztül; lehet, hogy megpróbáltad és kudarcot vallottál, vagy a dolgok nem úgy alakultak. Rendben van. Mi a helyreállítás Istenét szolgáljuk. Itt az idő, hogy új látásod legyen az életedre. Itt az idő, hogy megnyisd magad egy új gondolkodásmódnak, az Igei gondolkodásmódnak, hogy előre haladhass, és átvehesd mindazt az áldást, amely Istennél van fenntartva számodra!

Ima a mai napra:
Mennyei Atyám, ma elhatározom, hogy megszabadulok a régi tömlőktől. Elhatározom, hogy elengedem a régi gondolkodást, a régi szokásokat, és bármit, ami visszatartana engem a Te javaidtól. Erősíts meg engem a Te Szellemed által, hogy oly módon élhessem az életem, amely örömöt szerez Neked. Jézus nevében. Ámen.




Fordította: Horváth Lídia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.