2013. február 23.

Dr-Kováts György: JÓ SZÓ - 9.


Péld 12:24 A férfiú elméjében való gyötrelem megalázza azt; a jó szó pedig megvidámítja azt.

A jó szó munkát végez. Megvidámít. Megváltoztatja a bensőt. Azért adatott, hogy munkát végezzen. Az Ige dolgozik. Így jött el. Kezdetben teremtette az eget és a földet. Minden Őáltala lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett. Amikor testté lett, akkor is szüntelen munkálkodott. (Ézs 55,11. Jn 1,1-3. Jn 5,17.) Ma is munkálkodik.

A jó szó megvidámítja azt.
1./ Téged is, ha elmédet gyötri a félelem, aggódás, depresszió, bűntudat. Téged is megvidámít, ha meg tud szólítani.
2./ Általad is megvidámít másokat, ha adod a szájadat a mennyei szóra. A jó szóra.

Lehet, hogy közvetlenül szólít meg téged – a Bibliából, vagy egy kiírt igekártyáról, ahogy tanulod az Igét, ismételgeted, vagy imádkozol, és hirtelen eléd jön (réma), és a Szent Szellem megeleveníti.

Lehet, hogy valakit indít az Úr, hogy meghallgasson téged, és vigasztaljon a jó szóval, vagy tanácsoljon, felbuzdítson. Lehet, hogy „csak úgy” mond neked valamit, vagy küld egy sms-t, vagy felhív, és mond néhány mennyei mondatot.

Te is tedd ezt. Add magad a „jó szóra”. Bölcs vagy, ha úgy „gyűjtesz” minden reggel, hogy akivel találkozol, legalább néhány jó szót tudj neki mondani. (A Bibliából tudsz gyűjteni, és az ismételgetett, tanult igéből, amit viszel magaddal egész napra. De olyan könyvekből is, jó üzenetekből, amik azért lettek kinyomtatva, hogy legyen tárházad. Ha itt lenne a könyv írója melletted, jó szót szólna, és te hallanád – hát azért van kinyomtatva, hogy olvasd, és így halld meg.)

Gyűjts és adj. Amit adsz, megsokasodik. Ott is továbbmegy, és benned is tovább bontakozik. Ez a legcsodálatosabb magvetés a világon – a „jó szó” indította el a teremtést is. „És mondta Isten…” (Köszönöm, Uram. Köszönöm, hogy jó szót szóltál és szólsz mindig, ma is. Ámen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.