2013. március 4.

Győzd le az óriásodat

Készítette: Krisztus Szeretete Egyház


Kicsoda ez a körülmetéletlen filiszteus, hogy gyalázattal illeti az élő Istennek seregét? (1Sámuel 17,26)

Talán egy óriással nézel éppen szembe. Lehet, hogy ez az óriás egy betegség, kudarc, anyagi hiány vagy valamilyen más probléma. De ne ijedj meg tőle! Van egy titkos fegyvered. Ez a fegyver annak idején egy pásztorfiút a medve, oroszlán és óriás felett győzedelmeskedő bajnokká tette. Ez a fegyver a Mindenható Istennel kötött vérszövetség.
Dávid idejében a körülmetélkedés volt a szövetség jele. Ezért amikor Dávid körülmetéletlennek nevezte Góliátot, valójában azt mondta: „Lehet, hogy ez az ember egy óriás, lehet, hogy erős, de nincs szövetsége Istennel, és ezért tudom megölni.”
Dávidhoz hasonlóan neked is van szövetséged. De a tied jobb! Az a szövetség, ami Dávidnak volt, bőséges áldást ígért azoknak, aki megtartották, de átkot ígért azoknak, akik megtörték azt.
A tied nem ilyen. Neked egy új szövetséged van, amelyet Jézus szerzett a saját vérével. Nem a te képességedtől függ, hanem Jézustól és attól, amit Ő már megtett. És Ő már mindent megtett! Annyi a dolgod, hogy elhiszed és elfogadod ezt.
Most olvasd el az 5Mózes 28,16-68-as verseket. Ezek az átkok, amiktől Jézus megszabadított. Hívhatod ezt egy listának az óriásokról, akiket Jézus már megölt érted. Minden ördögi dolog benne van, amit a sátán bármikor is bevethetne ellened.
Olvasd el, és örvendezz! Isten meggyógyított, és megszabadított ezekből a dolgokból!
Ne ijesszen meg egy óriás sem! A Mindenható Istennel vagy vérszövetségben. Nincs olyan körülmetéletlen körülmény a föld színén, ami elvehetné tőled a győzelmedet!
Igei olvasmány: Galata 3,13-29

Kenneth Copeland

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.