2013. március 26.

Dr-Kováts György: DIADALMENET...


„Hála pedig az Istennek, aki mindenkor DIADALRA VEZET minket a Krisztusban, és az Ő ismeretének illatát minden helyen megjelenti miáltalunk.” (2Kor 2,14.)

Az istentiszteleten beszéltem erről:
Az ókori római gondolkodásban a diadalmenet más volt, mint pusztán a győzelem. A diadalmenet a végleges győzelem megpecsételése. Elöl a hadvezér, ragyogó harci kocsiban, hadserege ott vonul vele, és mögötte a foglyok, lefegyverezve, bilincsben, s a hatalmas zsákmány, amit a győzelemmel megszerzett. A nép pedig körülötte, két oldalt, ünnepel. Bámul, beszél, és örvendez.

Hol vagy TE ebben? Hátul, a foglyokkal együtt, megbilincselve – rabszolgaként? Két oldalt, nézőként, akik csak beszélnek, és bámulnak? Vagy másutt? Az Isten Igéje azt mondja, hogy TE VELE EGYÜTT EL VAGY REJTVE AZ ISTENBEN. (Kol 3,1-3.) Arra vagy rendelve, hogy VELE EGYÜTT légy, abban a győzelemben, amit Ő maga megszerzett. A harci kocsiban, Jézus Krisztus oldalán. Mai kifejezéssel: VIP-ként, rendkívül fontos személyként, megkülönböztetett helyzetben.

Ezt is jelenti a Péld 22,1: „Kívánatosabb a jó hírnév nagy gazdagságnál. Ezüstnél és aranynál, a KEDVESSÉG (megkülönböztetettség, kiváltságosság, kegyelem, kivételezés) jobb.” A te Urad így néz rád. Szeret, kiemelten, megkülönböztetetten, felemelő módon, megosztva veled saját győzelmét, országát, erejét, hatalmát. Szeret. Odavesz Maga mellé. Az Övé vagy. Vele vagy. Győzelmében, diadalában részesít. Ma is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.