2013. március 25.

Fokozatosan történik


...elõször zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban." (Márk 4:28)

Ha egy Istentõl kapott ígéret beteljesedését várod, figyeld meg Jézus szavait: Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember elvetette a magot a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nõ, õ pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, elõször zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban. Amikor pedig a termés engedi, azonnal nekiereszti a sarlót, mert itt az aratás" (Márk 4:26-29). Mielõtt megkapnád, amit Isten megígért, általában bizonyos fázisokon kell végigmenned. Tekintsük át ezeket:

Elõször a nem tudom" lépcsõfok. A mag a földben van, hogy mikor fog termést hozni, egyedül Istenen múlik. Igéje azonban biztosít arról, hogy ez meg fog történni. Aztán következik a sarj" szakasz. Még csak egy picike zöld hajtást fújdogál a szellõ, de ez már elég ahhoz, hogy bátorítson, és tudtodra adja, hogy a válasz úton van. Aztán jön a kalász". Most már kezd úgy kinézni, mint amiért imádkoztál. Remélhetõleg eddig is öntözted imádsággal, tápláltad Isten Igéjével, és védted minden olyan negatív hatástól, ami megpróbálta gyökerestõl kitépni. Végül elérkezel az érett mag a kalászban" szintre. Ilyenkor mondja azt Isten: Fogd a sarlót, mert eljött az aratás ideje!" Ekkor létfontosságú, hogy felismerd, mi az aratnivaló, és arasd le! Bármelyik szinten is vagy ma, állj rá Isten ígéretére, és bízz Benne továbbra is! Õ nem fog csalódást okozni.

www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.