2013. március 30.

Guti Tünde: KIT KERES ISTEN?


„De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres az Ő imádóiul.” János 4:23.

Jézus megmondta, hogy az Atya olyan embereket keres, akik Őt szellemben és igazságban imádják. Ez igazságban és szentségben járást jelent. Nem testi indulatok és érzelmek szerint, hanem szellemben. Nem tévelygésben, csúsztatásokban, ábrándozásokban, hanem igazságban. Nem képmutatásban, hanem egyenességben. Az ilyen imádóknak átlátszó a szíve. Ilyeneket keres Isten az Ő imádóiul.

Némelyek megpróbálják testies módon, meggondolatlanul és igaztalanul imádni az Urat, de ezt a hódolatot nem fogadja el az Atya. Nagyon keményen elutasította saját népének a közeledését is:

„Gyűlölöm, megvetem ünnepeiteket, és nem gyönyörködöm összejöveteleitekben... Távoztasd el tőlem énekeid zaját, hárfáid pengését sem hallgathatom!

Hanem folyjon az ítélet, mint a víz, és az igazság, mint a bővízű patak!”Ámós 5:21, 23-24.

Istenfélelem nélkül lehetetlen Őt tiszta szívvel imádni! Emlékezzünk azokra az emberekre, akiket a Biblia egyetlen szóval így jellemez: „igaz”.

Az egész életünk imádás, az ünnepekkel és a hétköznapokkal együtt, ha igaz emberként élünk, az Úr tetszése és nem emberi elvárások szerint.

Isten keresi az ilyen embereket! Az igaz királyokról ezt a fontos megjegyzést hagyta ránk a Biblia:

"Azt tette, amit helyesnek és jónak lát az Úr."

 „Az Úr letekintett a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső?” Zsoltárok 14:2.

Kortól, nemtől, fajtól függetlenül bárki lehet imádó, ha igaz a szíve Isten előtt. Ő keresi és szemmel tartja az Őt félőket, és csodálatos közösséget alakít ki velük.

„Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelõi, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték Ő elõtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az õ nevét.” Malakiás 3:16.

2013. március 26.                             


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.