2013. március 30.

Dr-Kováts György: BÁTORSÁG!


Péld 28:1 Minden istentelen fut, ha senki nem üldözi is; az igazak pedig, mint az ifjú oroszlán, bátrak.

Egy jó bemutatás a nehéz időkre. Minden azon fog múlni, mi lakik a szívedben. A környezeted lehet, hogy fenyegetőnek tűnik. A helyzetről sokan rosszat mondanak. A kilátások – sötétek. Sokan feladják, visszafordulnak. Még többen beszélnek erről. Minden reménytelennek látszik. Ki fog győzni? Az, aki bátor. Akinek a szívében bizalom lakik a Mindenható Isten felé. Ezek a bátrak, és ezek lesznek a bátrak minden időben.

A bátor szó – a bátah – bizalmat is jelent. Azt jelenti, hogy megbízol Istenben, teljes szívedből, és ezért tudod, hogy soha (SOHA!) nem vagy egyedül, nem fog magadra hagyni téged. Soha nem kerülsz megoldhatatlan helyzetbe. Soha nem fog kiszolgáltatni az ellenség dühének, még akkor sem, ha teljesen így látszana minden. Ő veled van minden napon a világ végezetéig – ha Te Őt választottad, és letetted a voksod Őmellette, kimondtad, és ragaszkodsz hozzá, hogy Ő a győztes, és soha nem fordulsz el Tőle, semmilyen felkínált dologért, helyzetért. Ha „megvallod” Őt, Ő is vallást tesz rólad, Isten angyalai előtt, akik bármilyen helyzetben szabadítást tudnak hozni a mennyből számodra. (Mt 28,20. Jel 12,11. Lk 12,8. Zsid 1,14.)

Zsolt 84,13: „Seregeknek Ura! Boldog ember az, aki BÍZIK benned.”
Zsolt 91,2: „Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem őbenne BÍZIK!”
Zsolt 112,7: „Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban BIZAKODÓ.”
Zsolt 115,11: „Akik félitek az Urat, az Úrban BÍZZATOK; az ilyenek segítsége és pajzsa ő.”
Zsolt 125,1: „Akik BÍZNAK az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, amely meg nem inog, örökké megáll.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.