2013. március 1.

Egymillió béka


Egy gazdaember bement a városba, és megkérdezett egy étterem-tulajdonost  hasznát tudná-e venni egymillió békacombnak.

Az étteremtulajdonos megdöbbenve kérdezte az embert, honnan tudna annyi békacombot szerezni. A gazda így felelt: „A házam közelében van egy kis tó, ami telis-tele van békákkal - több millió békával! Egész éjjel brekegnek, és már majd megőrülök tőlük.

Így aztán az étteremtulajdonos és a gazda megegyeztek, hogy a gazda néhány hétig békákat fog szállítani az étteremnek - ötszázasával.

Az első héten a gazda kissé feszélyezetten bukkant fel újra az étteremnél. Két nyamvadt kis béka volt a kezében. Az étteremtulajdonos megkérdezte: „Hát akkor hol van az a sok béka?"

A gazda így válaszolt: „Tévedtem. Csak ez a két béka volt a tóban. Pedig jó nagy zajt csaptak!"

Ha valaki legközelebb megkritizál vagy kicsúfol, ne feledd, hogy ez valószínűleg csupán két zajos béka.

Azt se felejtsd el, hogy a problémák mindig nagyobbnak tűnnek a sötétben! Előfordult már veled, hogy éjszaka az ágyadban aggódtál olyan dolgok miatt, amik szinte elborítottak - mint amilyen egymillió béka brekegése? Jó esély van arra, hogy mikor eljön a reggel, és megnézed közelebbről, nem fogod érteni, mire volt jó az a pánik.

http://velunkazisten.hu/content/small_story/Egymillio_beka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.