2013. január 2.

Mi a te mentséged?


De azok egytõl egyig mentegetõzni kezdtek..." (Lukács 14:18)

Nézzük meg, milyen kifogásokat találunk arra, hogy nem igyekszünk beteljesíteni az Istentõl kapott álmunkat.

Elsõ: Az olyan átlagos embereknek, mint én, nem válnak valóra az álmai." A Wright fivérek repülni akartak. Winston Churchill egy szabad Európáról álmodott. Martin Luther King álma a faji egyenlõség volt. Nem kell azonban világhírû személyiségnek lenned ahhoz, hogy legyen egy álmod. Épp az elérésére fordított igyekezet különbözteti meg az átlagos embereket a különlegesektõl. Átlagos emberek is élhetnek különleges életet, ha követik az álmukat.
Miért mondom ezt? Mert az Istentõl kapott álmok arra fognak indítani, hogy fontos változásokat vigyél véghez az életedben. Nem fogsz megváltozni azért, hogy megéld az álmodat; nem, kezdd el keresni az álmod beteljesülését, és ez a folyamat fog megváltoztatni téged, és mindazt, amit elérhetsz. Másként fogalmazva: az álmod nem csupán a célod, hanem a katalizátorod is.

Második: Ha az álom nem nagy, nincs értelme küzdeni érte." A méret nem határozza meg a jelentõséget. Az álmodnak nem kell nagynak lennie, csupán nálad kell nagyobbnak lennie. Teréz anya mondta: Nem tudunk nagy dolgokat tenni, csak kis dolgokat nagy szeretettel."

Harmadik: Nem most van az ideje, hogy az álmom beteljesítésén igyekezzem." Két tényezõ van, amely feljogosít, hogy küzdj az álmodért: Isten és te magad. George Eliot regényíró mondta: Sohasem késõ azzá válni, ami lehettél volna." Az idõzítés sohasem lesz teljesen tökéletes az álmod eléréséhez, úgyhogy akár most is elkezdheted. Ha nem teszed, jövõre egy évvel idõsebb leszel, és egy lépéssel sem leszel közelebb hozzá.

http://www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.