2013. január 31.

KIHEZ MEHETNÉNK?


57 Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. 58 Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké." 59 Ezeket a
zsinagógában mondta, amikor Kapernaumban tanított. 60 Tanítványai közül sokan, amikor ezt hallották, így szóltak: "Kemény beszéd ez: ki hallgathatja őt?" 61 Mivel pedig Jézus magától is tudta, hogy ezért zúgolódnak tanítványai, így szólt hozzájuk: "Ez megbotránkoztat titeket? 62 Hát ha majd meglátjátok az Emberfiátmfelmenni oda, ahol előzőleg volt? 63 A Szellem az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Szellem és élet. 64 De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt. 65 És így folytatta: "Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha nem adta meg ezt neki az Atya." 66 Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé. 67
Jézus ekkor megkérdezte a tizenkettőtől: "Vajon ti is el akartok menni?" 68 Simon Péter így felelt: "Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. 69 És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje." Jn 6,57-69.

                         KIHEZ MEHETNÉNK?

Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. (Jn 6,68)

Amikor stresszes helyzetbe kerülök a munkahelyen, felteszem magamnak a kérdést: "meghal-e valaki, ha nem végzem ma el azt a munkát?" Ez segít új kilátásba helyezni a dolgokat, mert a munkámban felmerülnek nehézségek, de senki sem hal meg annak eredményeként. De, hogy Péter kérdésére mit felelünk, örökkévaló jelentőségű. Ha rossz döntést hozunk, meghalunk. Nem fizikai, hanem szellemi halálról beszélek - arról a halálról, amiből nincs feltámadás, és ahonnan nincs második esély.

Mi a válasz Péter kérdésére? Kihez mehetnénk? Sok választási lehetőségünk van. Fordulhatunk a családhoz, tanárokhoz, barátokhoz, orvosokhoz, lelkészekhez. A sor végtelen. Ők adhatnak jó tanácsot arra vonatkozóan, hogy hol éljünk, milyen karriert fussunk be, vagy hogyan éljünk egészséges életet. Tanácsaik tanulmányaikon és tapasztalataikon alapulnak.

Amit viszont nem tapasztaltak meg, az a feltámadás. Egyikőjük sem halt meg, és senki sem jött vissza az életbe. Egyedül Jézus Krisztus. Ő az egyetlen, akinek feltehetjük az örökkévalósággal kapcsolatos kérdéseinket. Egyedül ő tudja a választ.

Imádság: Szeretet Istene, köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmutassa a benned való örök életre vezető utat. Ámen.

Jézus "az út, az igazság, és az élet" (Jn 14,6).
Star Ferdinand (Texas, USA)

www.csendespercek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.