2013. január 25.

Kenneth Copeland: Élj úgy, mint Jézus


Készítette: Krisztus Szeretete Egyház

Hanem [Krisztus Jézus] Önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén. (Filippi 2,7)

Nem sokan értik igazán a fenti verset. Az emberek általában azt gondolják, hogy Jézus azért tudott csodát tenni, és bűn nélkül élni, mert olyan isteni erővel rendelkezett, amellyel mi nem. Ezért nem is próbálnak úgy élni, mint Ő.
„Ó Istenem, én soha nem tudnék úgy élni, mint Jézus,” mondják nagy alázattal. „Végül is, Ő kiváltságos volt. Ő Isten volt!”
Nem ismerik fel, hogy amikor Jézus a földre jött, önszántából feladta ezt a kiváltságot, és nem Istenként, hanem emberként élt itt. Nem örökölt természetfeletti erőt. Nem volt képes csodát tenni, amíg a Szent Szellem fel nem kente, ahogy a Biblia a Lukács 3,22-ben írja. Nem a saját, hanem az Atya erejével tett csodákat, miként mondta is: „az Atya, aki énbennem lakik, Ő cselekszi e dolgokat” (János 14,10).
Amikor imádkozott, nem isteni személyként, isteni hatalommal tette, hanem egy Istennel engedelmesen együtt járó emberként. És ahogy a Zsidó 5,7 mondja, „meghallgattatott az Ő istenfélelméért, és nem isteni mivolta miatt” (az Amplified Bible, bővített bibliafordítás alapján).
Jézus, Isten Fia egy időre félretette az isteni mivoltából eredő kiváltságokat és erőt, és emberként élt a földön. Ha egyszer ezt megérted, teljesen izgalomba fogsz jönni! Miért? Mert ez azt jelenti, hogy neked, Isten újjászületett gyermekének, aki ugyanazzal a Szent Szellemmel vagy betöltve, mint Jézus, ugyanakkora esélyed van úgy élni a földön, mint Ő. Valójában Jézus ezt szeretné. A János 17,18-ban azt mondta az Atyának: „Amiképpen Te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra.”
Jézus úgy küldött erre a világra, hogy úgy élj, mint Ő. Az újjászületés által képessé tett arra, hogy Ádám bűnös természetét Isten bűntelen természetére cseréld.
Képességet és parancsot adott neked arra, hogy bűntelenül és az Atyával közösségben élj, arra, hogy betegeket gyógyíts, halottakat támassz fel, démonokat űzz ki, és tanítványokká tedd az embereket.
Ha egyszer ezt megérted, akkor le fogod rázni a kétség béklyóit, amelyek eddig akadályoztak. Úgy fogsz majd élni, ahogy Jézus szeretné – nem a bűnös ember bűnös fiaként, hanem a Mindenható Isten újjászületett gyermekeként. És akkor a környezeted meg fogja látni Jézust – benned!
Igei olvasmány: 1János 3,1-8

Kenneth Copeland

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.