2013. január 26.

GYŐZD LE AZ ELLENÁLLÁST - 15.


Készítette: Dr Kováts György

Zsid 10:38 Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál (hüposztello), abban nem gyönyörködik (eudokeó) a lelkem.
Zsid 10:39 De mi nem vagyunk meghátrálás (hüposztolé) emberei, hogy elvesszünk (apoleia), hanem hitéi, hogy életet (psziché) nyerjünk (peripoiészisz).

Mondjuk, az fontos, hogy tudd, hogy amire futsz, az az Úrtól van. Más szóval: a cél, amit kitűztél, az Úrnak kedves, Őszerinte való. Mert, ha emberi, és közben jelentkezik az akadályozás, akkor OK, ez figyelmeztetés lehet az Úrtól, megállítás, hogy ne menj tovább rossz irányba.

Példa: ha Jónással vagy hajóúton, a vihar egy figyelmeztetés (megállítás), hogy jó irányba tudd folytatni az utat. De, ha Mózessel vagy Baál-Cefónnal szemközt, a tenger partján, kétoldalt a hegyoldalak,  s mögötted a rád törő egyiptomi gyorsreagálású hadtest, az előtted hullámzó Vörös tenger NEM „megállítás” az Úrtól, hogy változtass az útirányodon! Pontosan az Úr küldött téged ebbe az irányba, jó az irány, csak itt egy újabb helyzet, ahol az Ő megdicsőítheti Magát. Ami most akadálynak tűnik, a szabadulás eszközévé lesz. De ehhez hitben kell most megállnod, és kilépned, nem pedig visszafordulni, meghátrálni! Ez az egy lehetőséged.

„Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.