2013. január 29.

Joel Osteen: ÜZENETEK


 
Készítette: Melinda Vörösné

Tudósok teszteltek 2-4 éves gyerekeket. Megállapították, hogy 95%-uk rendkívül kreatív volt és képes absztrakt gondolkodásra és képzeletre. Nagyon nagy százalékuk ragyogó elméjű, intelligens gyermek. Ami érdekes, hogy ugyanezeket a gyermekeket 7-éves korukban újra tesztelték és úgy találták, hogy mindössze 5%-uk rendelkezik magas kreativitással.

A következtetés egyszerű volt. A gyerekeket megtörte az élet. Megmondták nekik, hogy mire nem képesek, mivé nem fognak válni és mostanra kialakították ezeket a negatív gondolatgyökereket.

Tény az, hogy hasonló történhet mindannyiunkkal, ha nem maradunk támadásban. Az életnek megvan a módszere, hogyan nyomjon el bennünket elutasításokkal, csalódásokkal, visszaesésekkel. Ha nem vigyázunk, egyszer azt vesszük észre, hogy semmi jót nem várunk már el. Nem érezzük jól magunkat bőrünkben, feladjuk álmainkat. Meg kell tanulnunk visszatérni az eredeti beállításhoz.

Emlékszem, egyszer addig állítgattam a számítógépemet, hogy 6 hónap után hívni kellett egy szakembert, aki visszaállította az eredeti gyári beállítást. Csak a gyár tudja, hogyan kell a számítógépnek működnie.

Ez az, amiben segíteni akarlak ma téged, hogy térj vissza az “eredeti gyári beállításodra”! Az alkotód, a Teremtőd azt mondja rólad, hogy áldott vagy, értékes vagy, tehetséges vagy, kreatív vagy, Isten kiváltságát élvezed. Bármihez nyúlsz, virágzik és sikerre viszed. Erős vagy és képes arra, amire Isten teremtett. Ez állít vissza téged eredeti gyári beállításodra.

Azt mondod, Joel, én nem érzek így. Annyi problémám van, annyi igazságtalanság történik velem. Ezt jelenti a hit. Lehet, hogy nem érzed, de hinned kell benne. Kezdj úgy beszélni, mintha. Kezdj úgy menni, mintha. Kezdj úgy gondolkodni. Késztesd Istent a megvalósításra! Túl gyakran, mint ezek a gyerekek, megengedjük, hogy az élet elnyomjon. Átesünk csalódásokon, azt hisszük, hogy ez már nem lesz jobb, elértük a felső határt. Talán rosszul bánik velünk valaki, valaki hazudik rólunk. Mi azt gondoljuk, ilyen igazságtalan az élet. Ezek a dolgok apránként megpróbálják befolyásolni szoftverünket. Arra ébredünk, hogy már nem várunk el jó dolgokat.

A jó hír, hogy visszaállítunk eredeti gyári beállításodra, de neked is meg kell tenned a rád eső részt azáltal, hogy nem rágódsz többé a negatív hazugságokon és azon kezdesz gondolkodni, amit Isten mond rólad. Azt mondja a Zsoltárok, hogy egész nap meditáljunk Isten szavain. Ez azt jelenti, hogy mondjuk magunknak: áldott vagyok, értékes vagyok, győztes vagyok, Isten mindig sikerhez segít.

Mit teszünk? Programozzuk számítógépünket. A negatív gondolatokat ki kell cserélned a remény, hit, győzelem gondolataira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.