2013. január 2.

Maradjatok veszteg és meglátjátok


„De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az Úr benneteket! … Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! (2Mózes14,13-14)

Amikor Izrael népe megszabadult az egyiptomi rabszolgaságból és az Ígéret földje felé igyekeztek, nagyon boldogok voltak, hogy végre szabadok. De aztán tudjuk, hogy fáraó meggondolta magát és seregeivel üldözőbe vette a népet. Amikor az izraeliták a Holt-tengerhez értek, úgy nézett ki, mindennek vége: zsákutcába jutottak. Ahelyett, hogy megmaradtak volna a hitben és emlékeztek volna, hogy Isten milyen csodálatos módon szabadította meg őket Egyiptomból, elkezdtek félni, panaszkodni és zúgolódni: „Mózes, azért hoztál ki ide minket, hogy meghaljunk?” Mózes ezt válaszolta nekik: „Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az Úr benneteket! Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg (őrizzétek meg a nyugalmatokat, békességeteket)!” És az Úr hűségesen betartotta a szavát és ismét megszabadította őket.

Mózes tudta, hogy ki kell hozni az embereket a negatív gondolkodásmódból, különben kész a vereség. Ugyanez igaz rád is! Lehet, hogy az élet viharában vagy, de ne engedd, hogy benned vihar legyen! Ehelyett figyelj Istenre, mert Ő hűséges és harcol érted. Maradj nyugodt, mert Isten megszabadít és elvezet az Ígéret földjére.

Atyám, köszönöm a hűségedet és jóságodat az életemben. Segíts, hogy rád tudjak figyelni minden csatámban. Bízom Benned, hogy Te munkálkodsz a színfalak mögött, és te vezeted a lépteimet az Ígéret földje felé, amit megígértél nekem. Jézus nevében. Ámen.

Joel Osteen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.