2013. január 1.

Dr Kováts György: SZERETET ÉS ERŐ.


Tudod, az Isten országa nem beszédben áll, hanem erőben.

Az erő a csodákban is megnyilvánul, a gyógyulási, szabadítási csodákban is, és az erő a hétköznapokban, a belső csodákban is megnyilvánul, a megbocsátási, a helyreállítási, az irgalmassági, a szív-változtatási csodákban is. Amikor egy megkeményedett, gonosszá váló szív elkezd változni.

Ez a változás megtörténik a megtérésben is. Az is nyilvánvaló csoda. De akkor is, amikor egy „már megtért” ember szíve tovább változik, vagy „ismét” változni kezd, akár sok év után is, egy új élethelyzetben, amikor már senki nem várná, amikor már „elkönyvelték” olyannak, amilyenné vált, vagy amilyennek megrekedt.

Ezek a „változási csodák” Isten országáról beszélnek. Az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság (ahogy a menny látja, ahogy a menny képviseli), békesség (ennek minden árával: teljes alázatossággal, szelídséggel, hosszútűréssel, elszenvedvén egymást szeretetben), és Szent Lélek által való öröm.

Az Isten országa a szívedben a változásban is meglátszik. És abban, hogy „nem adod fel”, újra és újra nekiállsz, ameddig kiformálódik benned az Úr Jézus Krisztus indulata, lelkülete, teljességgel. Ez az Isten országa. Ez az Isten országának ereje. A megváltoztató erő. A szeretet hatalma.
(1Kor 4,20. Róma 14,17.)

1Kor 4:20 Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.

Róm 14:17 Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Szellem által való öröm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.