2013. január 18.

Mózes 40 éve...


Készítette: Teológia Mennyei Maflás

Róm 15:4 Mert a melyek régen megirattak, a mi tanulságunkra irattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vígasztalása által reménységünk legyen.

Mózes 40 éve a mi életünk próbáiban remény. Mózes 40 évig vándorolt Izrael fiaival a pusztában. Az ő próbája annyi évig tartott. Ha a viharokat nem is tudjuk megváltoztatni, a gondolkodásmódunkat benne igen.
A zsidók közt is volt, akik zúgolódtak és voltak, akik annak örültek, hogy bárhol is vannak, Isten velük, és minden nap manna hull az égből, gondoskodik róluk.

Egy biztos, hogy az élet megy tovább, akármi is történik, megállni nem érdemes. Előbb vagy utóbb visszatekintve, a hátunk mögött lesz minden. A próbáinknak van olyan része, amit mi nem irányíthatunk, mert nem tudunk…de abban a részben bízhatunk Istenben, mert Ő átlátja az egészet.

Róm 8:28 Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.