2013. augusztus 9.

Pásztor Chris: Fejezd Ki Az Igazságosságát

Készítette: József Balogh

Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcsességül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul... (1 Korintus 1:30)

Az igazságosság Isten természete, amit átruházott az emberi szellemnek, megtermelve benne Isten igazságát és megadta azt a képességet, hogy helyesen cselekedjük és teljesítsük az Atya akaratát. Istennek mindig igaza van; ilyen az ő természete, és megteremtette számunkra ugyanezt a természetet. Nem kell, hogy elolvasd a teljes törvénykönyvet és a rendeleteket, hogy tudd, mi a jó és mi a rossz. Isten igazságossága már át lett ruházva a szellemedre. Mózes napjaiban az Izraelitáknak olvasniuk kellett a Törvényt, hogy tudják a jót és a rosszat, de nem a Krisztusban lévő új teremtéseknek!

A Jerémiás 31:33-ban az Úr azt mondta, “...Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be ...” Ez az, ami történt: az igazságosság most már a szellemedben van. A Róma 8:2-4 elmondja nekünk “...Mert a Jézus Krisztusban való élet szellemének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől. Mert ami a törvénynek lehetetlen vala, mivelhogy erőtelen vala a test miatt, az Isten az ő Fiát elbocsátván bűn testének hasonlatosságában és a bűnért, kárhoztatá a bűnt a testben. Hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk ...” A Jézus Krisztusban való élet szellemének a törvénye igazságosságot termelt a szellemedben. Nem csoda, hogy Jézus azt mondta, “Ti vagytok a világ világossága” (Máté 5:14); el tudod dönteni, hogy mi a helyes.

Az emberek a világban rád néznek, és tudják, hogy mi is az az igazság. Nem csak a részese vagy, hanem az Ő igazságosságának a kifejezője is. Az Ézsaiás 61:3 úgy hív minket, hogy az igazságosság fái, a Seregek Urának plántái, az Ő dicsőségére. Tehát, te az igazságosság gyümölcseit viseled (Filippibeliekhez írt levél 1:11). Hagyd, hogy az igazságosság uralkodjon rajtad keresztül. Nyilvánítsd ki azt, hogy Isten a legjobb az életedben. Dönts úgy, hogy Krisztus élete rajtad keresztül lesz teljesen kifejezve, és hatékonyan fogod terjeszteni az Evangéliumot. Határozd el magad ebben, és így kell, hogy legyen.

Megvallás
Kinyilvánítom Krisztus életét és az Ő igazságosságának természetét magamban a mai napon, ami pontosan és bölcsen működik mindenben, amit teszek. Folyamatosan Isten Igéjének a világosságában élek, az igazságosság világosságában, Őbenne, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 1 Korintus 1:30; Filippi 1:11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.