2013. augusztus 29.

Pastor Chris: A Siker Garantált Útja


Készítette: József Balogh

A bölcsesség megőrizőnek útja életre van; a fenyítéket elhagyó pedig tévelyeg. (Példabeszédek 10:17).

Ez a szomorú valóság, miszerint sok ember tölti az élete nagy részét rossz helyen, helytelen dolgokat cselekedve. Például, néhányuknak rossz üzleteik vannak, melyet ők talán elvesztettek és ez után kezdtek el, vagy otthagyták a korábbi munkájukat hanyagság vagy hűtlenség miatt. Éveken keresztül szenvednek ezekben az üzletekben, nem érnek el semmi jelentőset, és csodálkoznak, hogy miért. De Jézus azt mondta, “Aki hű a kevesen, a sokon is hű az; és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. …. És ha a másén hívek nem voltatok, ki adja oda néktek, ami a tiétek? ” (Lukács 16:10, 12).

Hiszem, hogy bárki sikeres tud lenni, ha akar, és fontos számodra is, hogy sikeres légy korán az életedben. A Biblia azt mondja, “…és akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.” (Példabeszédek 8:17). “De milyen korán is van az a ‘korán’?” kérdezheted. A ”korán” azt jelenti, amint elfogadtad az utasításokat, mert a Biblia mondja az utasításokat, hogy bölccsé tegyen: “Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok!” (Példabeszédek 8:33).

Sokan szenvednek, mert tudatlanok (Hóseás 4:6), vagy azért, mert nincs, aki megvédje őket, vagy mert ők makacsul elutasítják az útmutatást. Ez teszi őket olyanná, hogy tolják és ostorozzák a rossz lovat hosszú időn keresztül addig, amíg nincs több erejük tolni.

A 2 Timóteus 3:16 azt mondja, “A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” Isten Igéje megadja neked a segítséget, hogy hogyan kormányozd az utadat és járd a siker garantált útját. Ez csak attól függ vagy sem, hogy mennyire adtál figyelmet az Igének, mennyire fogadtad az utasításokat és mennyire cselekedtél annak megfelelően. Nem tudsz az Ige által élni és elbukni.

Ima
Drága Atyám, köszönöm az utasításaidat az Igében, mert ők az élet számomra. A Te Igéd a lámpás a lábaimnak és fény az utamnak. Tudom, hogy sosem fogom elveszteni az utamat, mert a te Igéd az irányadó fényem, Jézus nevében. Ámen


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Példabeszédek 4:13; Zsoltárok 119:105

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.