2013. augusztus 25.

TANÁCS A BENSŐBEN

Készítette: Krisztus Szeretete Egyház

Mély víz a férfiúnak elméjében [“az ember szívében” — King James] a tanács; mindazáltal a bölcs ember kimeríti azt.
- Példabeszédek 20,5.

Bár Isten valóban vezet látomásokon és más természetfeletti megnyilvánulásokon keresztül, én mégis arra biztatnálak: ne törekedj arra, hogy látomásaid legyenek.
Ne keress látomásokat vagy hasonló megtapasztalásokat. Miért? Mert esetleg túl jutsz az Igén, oda, ahol az ördög be tud csapni téged (lásd 2Kor. 11,14).
Néha jobban szeretnénk, ha kapnánk egy közvetlenebb útmutató szót. Ezt azonban nem mindig kapjuk meg. De azért ne próbálj te magad előállítani valami ilyesmit, ha ez nem történik meg. A Biblia sehol sem mondja azt, hogy a hívők keresték volna ezeket a megtapasztalásokat vagy, hogy ezek akkor jöttek volna, amikor törekedtek rájuk.
A látomások egyszerűen megtörténtek anélkül, hogy az emberek keresték volna. Elégedj meg azzal, hogy mindig rendelkezésedre áll a belső bizonyosság. Elégedj meg azzal, hogy követheted ezt a bizonyosságot.
Viszont tanítsd, képezd és fejleszd emberi szellemedet addig a pontig, amikor ez a bizonyosság mindinkább valóságossá válik a számodra. Aztán, ha Isten jónak látja és ad neked természetfeletti látogatásokat és megnyilvánulásokat, akkor köszönd meg Neki.

Megvallás: Én tanítani, képezni és fejleszteni fogom az emberi szellememet, hogy a belső bizonyosság mindinkább valóságos legyen nekem.
/Kenneth Hagin Hitünk tápláléka napi adagokban/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.