2013. augusztus 26.

Joseph Prince: Isten szeretettje vagy és gyönyörködik benned

1,5 Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint,
1,6 hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. (Efezusi)

Tanulmányok igazolják, hogy a szíve mélyén minden gyermek, édesapja elfogadására, elismerésére vágyik. Valami megmozdul a kisfiúban, amikor azt hallja: „Apa, nagyon büszke rád!” Vagy a kislányban, amikor apukája ezt mondja neki: „Mindig te leszel apa szemefénye!”

Valami hasonlónak lehetünk tanúi, amikor Isten, az Atya, kinyilvánította elismerését Fia felé:

3,17 És hang hallatszott a mennyből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm." (Máté)

A Bibliából egyértelműen kiderül, hogy Jézus szolgálata az Atya elismerésével kezdődött, még mielőtt egyetlen csodát tett volna. Erre azt gondolhatnánk, természetes, hogy Isten ezt mondta Jézusról, na de mi más lapra tartozunk. Az igazság viszont az, hogy Jézus értünk és a helyünkben halt meg. Jézus az Atya elismerését értünk és a helyünkben kapta. Ő azért jött, hogy minket képviseljen.

És ha mindez még nem lenne elég, az Írás azt mondja, hogy az Atya elfogadott minket, mint fiait a Szeretettben (Jézusban). Miért pont ezeket a szavakat találjuk itt, hogy elfogadottak vagyunk a Szeretettben, és nem azt, hogy elfogadottak vagyunk Krisztusban? Hiszem, hogy Isten ezúton akar minket emlékeztetni a Jordán folyónál történtekre, ahol ezt mondta: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.”

Isten a tudomásunkra akarja hozni, hogy az Ő szeretettjei vagyunk és gyönyörködik bennünk. Isten az Ő szeretettjeiként lát minket, mert elfogadott minket szeretett Fiában. Azt akarja, minden reggel úgy ébredjünk, hogy az Ő szeretettjei vagyunk, akik tudják, hogy az Atya feltétel nélkül szereti és elfogadja őket.

Minél inkább tudatában vagyunk, hogy Isten mennyire szeret és mennyire értékesnek tart, annál inkább el tudjuk fogadni a jó dolgokat, amiket kikészített számunkra. Amikor ráébredünk, hogy Isten szeretetének a tárgya vagyunk, félelem helyett bizalom költözik a szívünkbe és győztesen kerülünk ki az élet csatáiból.

Isten azt akarja, hogy így éljünk. Abban a bizonyosságban éld meg a mai napodat, hogy Isten szeretettje vagy!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/joseph-prince/55-isten-szeretettje-vagy-es-gyonyorkodik-benned.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.