2013. augusztus 26.

Pásztor Chris: Erő Megtenni, És Erő Hatni A Változásokra

Készítette: József Balogh

Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig (ApCsel 1:8).

Szó szerint, az “erő” jelenti az ellenőrző befolyás birtoklását, fölényt és hatalmat. Amikor a Biblia King James Változatát tanulmányozod, két különböző
szóval fordították az “erőt” görögül. Az első az “exousia,” és a második a “dunamis.” A Márk 6:7-ben a Biblia azt mondja: “Majd magához szólítá a tizenkettőt, és kezdé őket kiküldeni kettőnként, és ada nékik hatalmat a tisztátalan szellemeken.” A görög szó az “erőre” itt az “exousia,” és azt jelenti
“hatalom”. Tehát, Jézus hatalmat adott a tisztátalan szellemek fölött.

Ezután az ApCsel 1:8-ban egy másik görög szót: a “dunamist” úgy fordították “erő”. Olvasd el: “Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok....” “Dunamis” utal az isteni energia, nagyság, erő csodálatos munkájára, hatákonyságára vagy csodatévő tevékenységére. Ez jelenti a velejáró erőt vagy a dinamikus képességet változásokat okozni. Ez az erő az, amit befogadtál akkor, amikor a Szent Szellem eljött, hogy benned éljen.

Az előbb említettekből látjuk, hogy a keresztény mindkettővel rendelkezik “exousia” (hatalom) és “dunamis,” a dinamikus képesség változások okozásához. Ily módon, természetfeletti dolgokat tudsz tenni (erő megtenni), és természetfeletti dolgokat tudsz megtörténtté tenni (erő hatni a változásokra).

Most, hogy újjászülettél, Krisztus benned él és Ő felhatalmazott egy természetfeletti életre. Ő adja neked az erőnek, szeretetnek és a józanságnak
szellemét (2 Timóteus 1:7).

A Lukács 10:19-ben Jézus azt mondja “Ímé adok néktek hatalmat (A
görög ‘exousia’), hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek
minden erején (A görög ‘dunamis’ képesség); és semmi nem árthat néktek.”
Megvan a hatalmad, hogy kontrolláld és megszelídítsd a Sátánt és az ő csapatát;
ellenőrzésed alá tudod vonni őket! Te már jogosult vagy arra a hatalomra, hogy
megtedd a lehetetlent és tele vagy azzal a dinamikus képességgel, hogy változásokat okozz, ahogyan azt te szeretnéd.

Ez az erő bárhol fog működni és bármilyen körülmények között: helyezd ezt, hogy működjön a családodban, az anyagi helyzetedben, a munkádban, az egészségedben és a saját üzletedben.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy felhatalmaztál engem a természetfeletti élet képességével, hogy megtegyem a lehetetlent és hathassak a változásokra. A hatalmamat Krisztusba teljes mértékig kihasználom és kijelentek békét, bővölködést, haladást, és növekedést magamnak, a szeretteimnek és az országomnak a mai napon. Jézus nevébe., Ámen.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korinthus 3:5; Márk 16:17-18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.