2013. augusztus 24.

A klérusról

Készítette: Tünde Guti

 „Úgy ahogy annak idején Jesua/Jézus a zsidó klérus intézményébe nem passzolt be, ugyanúgy nem passzolna be az egyház mai intézményébe sem. Attól a pillanattól kezdve, hogy Konstantin császár 326-ban az őskeresztény egyházat állami egyházzá emelte, elveszítette tisztaságát (ártatlanságát). Azután elhalványult Jesua/Jézus visszatérésében való hit, az ember tartósan berendezkedett a földön.

Aki ma azt tanítja, hogy a végidőkben élünk és a Messiás/Krisztus hamar visszajön, gyakran kívül találja magát az egyház tanításán. Az egyházi év egy körforgása lett az ünnepeknek, melyhez az advent is hozzátartozik, anélkül, hogy az ember Jesua/Jézus visszajövetelét tényleg várná. Ha az ember nem hagy fel ezzel a kegyes játékkal, az fog történni, melytől Jesua/Jézus figyelmeztetett, hogy az Emberfia visszajövetelekor az egyik felvétetik a másik visszahagyatik. Mt. 24.

Mikor érti meg végre a kereszténység, hogy Isten Szava nem relatív, hanem abszolút?

Relatív az, ami manipulálható. Isten Szava azonban abszolút, de és ha nélkül kell magunkat hozzátartani, akkor is ha az nehezünkre esik vagy nem divatos.”

Ludwig Schneider


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.