2013. augusztus 24.

Pásztor Anita: Mindig Add A Legjobbat

 Készítette: József Balogh

Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amelylyel ti mértek (Lukács 6:38).

Abban, amit adsz nagyon fontos, hogy mindig egyenletesen tedd a legjobbat; mindig add a legjobbat. Amikor a legjobbat adod, a legjobbat fogod megkapni. Jézus azt mondta, hogy a mérték, amivel adsz, ugyanaz a mérték, amivel visszakapsz. Ha szűken adsz, szűken fogsz aratni. Ha örömteljesen és
bőségesen adsz, bőségesen, örömben fogsz aratni.

A Biblia azt mondja “A mással jóltevő ember megkövéredik; és aki mást felüdít, maga is üdül. ” (Példabeszédek 11:25) Néhányan csak annak vannak tudatában, hogy fogadni akarnak; de először adónak kell lenned, mielőtt elfogadsz. A Biblia nem azt mondja, “Fogadj, és aztán adj...” inkább azt mondja, “Adjatok, és néktek is adatik” Ezen felül a Biblia azt mondja, Isten szereti a “jókedvű adakozókat” és nem azt mondja, “a jókedvű fogadókat” (2 Korinthus 9:7) Sokkal áldottabb adni, mint fogadni. (ApCsel 20:35)

Vegyük azt a nőt, aki nagyon drága parfümöt öntött Jézusra. Valószínűleg nem tudta, hogy évezredekkel később még mindig vonatkoztatási pont lesz. Ő a legjobbat adta.

 Amikor egy ember, akit Józsefnek hívtak, eladta a földjét és pénzt hozott az apostoloknak (ApCsel 4:36-37), teljes szívéből tette, nem ismerték fel azonnal az adó hatását. A minősége annak a érintésnek, amit ő az apostolok adott olyannyira nagy, hogy ők Barnabásnak nevezték őt (Vigasztalás fia).

Bármikor jön lehetőség, hogy adj Isten házában vagy tegyél valamit az Úrnak, tedd az először is a legjobb módon. Tedd meg, mintha a sikered egyedül tőled függne.

Ima
Drága Atyám, Köszönöm a kegyelmedet, amit adtál nekem, és jelentős hatást tettél az evangélium terjesztésében szerte a világon. Kihívásban vagyok a nagyszerű szereteted által, amely téged adott a legjobb üdvösségnek minden embernek; Eltökéltebb vagyok, mint valaha, hogy az életemmel szolgáljalak és a mindenből a legjobbal, amim van, Jézus nevében.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korinthus 9:6-11


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.