2013. augusztus 23.

Jóga 2 (folytatás)

Készítette: Az Ige az élet kenyere

Alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A hinduizmusban a jóga négy fő változata van inkább használva: Bhakti jóga, Karma jóga, Dzsnyána jóga , Rádzsa jóga. De a jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki, úgymint mantra jóga, kundalini jóga, Iyengar jóga, krija jóga, integrál jóga, nitja jóga, maha jóga, purna jóga, anahata jóga, tantra jóga, tibeti jóga stb. A rádzsa jógát ("királyi jóga") ashtanga jógának ("nyolc ágú jóga") is nevezik, amely nem összetévesztendő a Sri K. Pattabhi Jois által kifejlesztett ashtanga vinyásza jógával, amely a nyugati országokban gyakran önmagában gyakorolt hatha jóga egy változata.
A kundalini jógát legtöbbször egészségügyben gyakorolják, a lélek és test gyógyulására. Az egyik gyakorlat a - kobra –amikor hasonfekszünk és a felsö testünket felfelé emeljük. Ebben a testhelyzetben ébresztik fel a kígyóistenséget.
A tantra jóga színtiszta sátánizmus , a tantra a testnek megismerésére törekszik. Ebben mindenféle perverz szexualitás megjelenik. Indiában a tantrához gyakran negatív dolgokat (perverz szexuális- és fekete mágiát) társítanak. A nyugati világban általában a lényegét csak felszínesen ismerik. A Hatha Yoga Pradipika-t a tantrizmus bibliájának tekintik.
A tantra többnyire teista alapokkal rendelkezik, követői a passzív, férfi erőt képviselő Sívát (aki a legfőbb isten, Brahman megtestesülése) és hitvesét, az aktív, női erőt képviselő Saktit (más néven Ma Kálit, Durgát, vagy Parvatit) imádják. Céljuk Kundalini, a gerinc aljánál összetekeredve alvó spirituális energiából álló kígyó felébresztése, amely az ébredés után a gerincoszlopon elhelyezkedő csakrákon áthaladva egyesíti Sívát és Saktit. Az egyesülés állapota megfelel a jógából ismert számádhinak. Némelyik hindu guru át is vette ezt az eszmét.
A tantra nagy hangsúlyt fektet a mantrára (többnyire egy istenséghez szóló szanszkrit imádság), a jantrára (istenábrázolások komplex szimbólumok formájában), valamint a szertartásokra, amelyeknek az egyszerű murtitól (istenszobrok készítése), a rituális közösülésen át egészen a holttesten ülve végzett meditációig terjedően sokféle változata ismert!!!!!
-Surya Namaskar- Napköszöntés –nek is nevezik. Gyakorlatok sorozata, nyugaton a jóga bemelegítéséhez szolgál. Minden egyes testhelyzetben a napistent imádják, akit a biblia Baalnak nevez. Legtöbbször hajnalban a felkelö nap irányába fordulva végzik.
A légzés és a testi gyakorlat arra szolgál hogy a testet elökészítse a kundalini démon belépésére, és az egész testen keresztül “végigfollyon”.
Különösösen az egészségügyben hatolt be a hindutanítás, és távolkeleti tudománynak van eladva.
Ezek pl. jóga, bio-feedback, alpha-agyhullámellenörzés,homöopátia, akupunktura stb. Ezeken keresztül mindig a démonoknak kaput nyitunk! A rákbetegségben szenvedöknek is a klinikákon lazító technikákat tanítanak meg, pl. végsö légzés vagy véglégzésnek nevezik magyarul, ( nem biztos hogy itt helyes a Magyar megnevezése)/ angolul :terminal breathing, németül: endatmen/. Ezzel a páciensnek az van megtanítva hogyan tudja a légzését lelassítani. Ennek a légzögyakorlatnak egy célja van, olyannyira lelassítani a légzést, amíg teljesen abba marad.
Ne felejtsük, a jógának egy célja van, a lassú de biztos testi és szellemi halál.
Biztos vagyok benne hogy ezeket az igazságokat a jóga gyakorlóknak még fele sem tudja!
Ezért tartózkodjon mindenki a jógától es a többi felülírott távolkeleti „orvostudománytól!” Lehet sokan azt mondják hogy nem éreznek semmi rosszat, jól érzik magukat, söt meggyógyultak, de ne felejtsük azt se hogy vannak démonok ereje által való gyógyulások is! Azt se felejtsük hogy a sátán a megtévesztés mestere, aki még a fény angyalának is kitudja magát adni! Aki ilyenekben részt vett, hagyja abba, térjen meg belöle, vallja meg Isten elött ezeket a dolgokat, kérje a Jézus Krisztus szent vére által való kegyelmet és tisztulást. Ha tud, menjen el egy gyülekezetbe ott van szabadító szolgálat, és kérje a szabadítást hogy a démonok kimenjenek belöle ! Az Ùr Jézus Krisztus kegyelme legyen velünk örökké!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.