2013. augusztus 24.

Dr-Kováts György: ŐRIZD AZ IGÉT-1.

11 A példázat pedig ez: A mag az Isten beszéde.
12 Az útfélen valók pedig azok, akik hallják; aztán eljön az ördög, és kikapja az Igét az ő szívükből, hogy ne higgyenek, és ne üdvözüljenek.Luk 8,11-12.

Mit végez az Ige? Megment. Ha hit támad benned, és odaadod magad az Igére, hagyod, hogy dolgozzon benned, megment. Ha hagyod, hogy dolgozzon általad, megment másokat is. Elvégzi Isten munkáját. Hatalmas. Egy szó, egy mondat – és a történelem nem lesz ugyanaz! A te életed története is megváltozik, és környezetedé is. Ez az Ige munkája.
Akarod?
Nagyon rajta kell legyél, mert az ördög mindent megtesz, hogy ez ne valósuljon meg.

Az ördög? Komfortos dolog még az ördögről beszélni? Nem valami középkori mese? Nem járatod le magad, ha „mindig az ördögről beszélsz”? Az Úr Jézus megtette. Világossá tette tanítványai előtt, hogy az ördög lopni jön, pusztítani és ölni, tönkretenni mindazt, amit Isten végez. Az Ige megmentő munkáját is meg akarja semmisíteni. Ezt viszont benned tudja elvégezni, abban, aki hallja és megérti az Igét. Ha engeded...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.