2013. augusztus 19.

Pastor Chris: A Tisztelet Több Tiszteletet Szül

Készítette: József Balogh

Mindenkit tiszteljetek, az atyafiúságot szeressétek; az Istent féljétek; a királyt tiszteljétek. (1 Péter 2:17).

Minden, amit az Isten Igéje elmond nekünk az fontos, azonban bizonyos dolgokat adott nekünk, mint kulcsfontosságú alapelveket és tényezőket az életünk fejlődéséhez. Ezek a dolgok segítenek nekünk nyerni, és előnyhöz juttatnak. Az egyik ezek közül a tisztelet; fontos, hogy megértsük, hogy mi az a tisztelet és hogyan tudunk ilyet adni másoknak. A nyitó versünk elmondja nekünk a tiszteletet különböző nézőpontokból.

A tisztelet elsősorban azt jelenti, hogy elismerést adunk vagy megbecsülést mások számára ill.irányukban. Ez azt is jelenti, hogy előnyben részesítesz. Ezeknek a meghatározásoknak a fényében a Biblia elmondja nekünk, hogy tiszteljünk minden embert. Tartsuk tiszteletben a testvériséget – azokat, akik Isten házában vannak – és mi tegyük ezt azáltal, hogy szeretetben járunk, mert Jézus elmondta nekünk, hogy szeressünk másokat. Nem tudunk szeretetben járni anélkül, hogy tiszteletet mutatnánk.

A vers azt is mondja, ”az Istent féljétek”. Tiszteljük Istent azáltal, hogy bizonyítjuk tiszteletteljes félelmünket az Ő irányába. Végül pedig azt mondja, ”a királyt tiszteljétek.” Ez arra utal, hogy hogyan kezeljük azokat az embereket, akik felettünk – azokat, akiknek jogkörük van felettünk – a társadalmunkban, az üzletünkben vagy a politikai életben.

Miért mondta Isten azt, hogy tiszteljünk másokat? Azért, amit a tisztelet tesz. Csak úgy tudsz befogadni, ha adsz. Ha nem adsz tiszteletet, nem tudsz befogadni tiszteletet. Minél jobban tisztelsz másokat, annál jobban leszel megtisztelve. A Jelenések 5:10 azt mondja, Jézus Krisztus, te ”...tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön. ” Ez ad nekünk egy ötletet, mert mi arra támasztattunk, hogy tiszteltetve legyünk a Jézus Krisztusban; királyok és hercegek vagyunk, a becsületnek férfiai és női vagyunk. Így muszáj mindig késznek lenni tiszteletet adni, mert tisztelet tiszteletet szül.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy tiszteletre méltóvá teszel és megtanítasz engem tisztelni másokat. Készségesen adok tiszteletet másoknak teljes őszinteséggel és szeretettel, ezzel is kifejezve a szeretetem természetét és Krisztus alázatát, Jézus nevében. Ámen


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Róma 12:10; Róma 13:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.