2013. augusztus 18.

Ne félj a kudarctól! (3)

Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel..." (Példabeszédek 24:16)

A zsoltáros ezt írja: Mielõtt nyomorúság ért, tévelyegtem, de most megtartom beszédedet" (Zsoltárok 119:67).

A rossz úton járva végül megtanulta, milyen is a jó út. Az igazság az, hogy ha valamilyen területen kudarc ér, az akár arra is késztethet, hogy más területeket fedezz fel. Az életben a legtöbb siker a próbálkozás és tévedés alapelvére épül. Gyakran a kudarc nem azt jelenti, hogy nem éred el a célod, csupán azt, hogy nem adtál bele elég erõfeszítést. A kudarc még segíthet is felfedezni a sikeres területedet. Például, ha utálod a munkádat, akkor nagyon valószínû, hogy eredménytelen leszel benne. Azonban az utált munkahely elvesztésével arra kényszerülsz, hogy kutatni kezdd, mi az, amit tényleg szeretsz csinálni, mi az, ami az igazi hivatásod.

A kudarc másik haszna, hogy kevésbé leszel ítélkezõ mások irányában. Ha már magad is éltél át kudarcot, együttérzõbb leszel másokkal. Ahelyett, hogy ujjal mutogatnál másokra, meglátod a szükséget, és képes vagy segítõ kezet nyújtani. Nem mondasz többé olyan ostobaságokat, mint például: El se hiszem, hogy ilyet tettél!"; mert emlékszel arra a gödörre, ahonnan Isten téged húzott ki, ezért hálával és alázattal mondod: Tudom milyen, jártam már ebben a cipõben." Tudod, milyen fájdalmas a kudarc, és átérzed a másik ember fájdalmát, mert te is átmentél már hasonlón. Ez által jobb barát, jobb mentor leszel, és jobb példája a kegyelemnek.

Jézus azt mondta Péternek: ... a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erõsítsd atyádfiait" (Lukács 22:31-32).


http://www.maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.