2013. augusztus 8.

Ne félj a kudarctól! (2)

Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel..." (Példabeszédek 24:16)

A kosárlabda sztárjai tízbõl körülbelül háromszor találnak bele a kosárba. Hogyan tudnak ekkora hibaaránnyal együtt élni? Úgy, hogy a nagy számok törvénye szerint élnek. Tudják, hogy ha sokszor kosárra dobnak, akkor elõbb-utóbb beletalálnak.

1952-ben Roger Bannister futó a negyedik helyen végzett az Olimpián, így nem szerzett semmilyen érmet. Ám nem volt hajlandó feladni. Addig sok szakértõ úgy gondolta, hogy emberileg lehetetlen egy mérföldet négy percnél rövidebb idõ alatt lefutni. Bannister célja azonban éppen ez volt. 1956. május 6-án megdöntötte az addigi rekordot. Azóta más sok futó elérte ezt, sõt újabb rekordok dõltek meg.

Mi a lényeg? Ha egy kudarc után mégsem adod fel, végül sikert fogsz elérni. Csak hajlandónak kell lenned arra, hogy visszatérj, és folytasd az utad.

1832-ben Abraham Lincoln nem jutott be Illinois állam törvényhozó testületébe. 1833-ban csõdbe jutott. 1835-ben meghalt a szerelme. 1836-ban idegösszeomlást kapott. 1838-ban nem õt választották a képviselõház elnökévé. 1843-ban nem jutott be a Kongresszusba. 1854-ben nem választották meg szenátornak. 1856-ban az alelnöki választáson is megbukott. 1858-ban ismét elvesztette a szenátusi választást. Ma azonban úgy ismerjük, mint az Egyesült Államok egyik legnagyobb elnökét.

Egy bölcs ember ezt így fogalmazta meg: Tévedés azt hinni, hogy az ember csak sikereken keresztül boldogul; a célhoz gyakran a kudarcok vezetnek." Te sem vagy legyõzött, ha a múltad nem gátol abban, hogy a jövõdre összpontosíts. Ne félj tehát a kudarctól!


http://www.maiige.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.