2013. augusztus 5.

Kígyómarás

Előfordult már veled, hogy azt láttad, hogy valakivel csodálatos dolgok történnek, és ugyan kifejezted felé, hogy te is mennyire örülsz a dolognak, belül mégis egy hideg ellenállást éreztél?

…nem emlékszem egyetlen olyan esetre sem, amikor egy házasság, egy család, egy gyülekezet vagy egy vállalkozás felbomlásában, tönkretételében a féltékenység ne játszott volna döntő szerepet.

A Webster-féle értelmező szótár szerint a féltékenység „olyan szenvedély, vagy sajátos nyugtalanság, ami abból fakad, hogy valaki más olyan előnyöket élvez, amelyeket mi saját magunk számára szeretnénk, és közben arra gyanakszunk, hogy nem birtokoljuk a többi ember szeretetét vagy tiszteletét, és hogy ez a másik ember több szeretetben és tiszteletben részesül, mint mi.”

Lucifer a nagyszerű mennyei dicséretvezető, aki féltékeny lett magára a Mindenhatóra, és rávette a mennyei seregek egyharmad részét arra, hogy vele kerüljenek összhangba, és lázadjanak fel Isten ellen.

A féltékenység a vádló mérgezett csókja. A Sátán befolyása, aki a szívünk ajtaja előtt leselkedik. Ez az a lejtő, amely Lucifert a büszkeségével és a nagy tudásával egyenesen a pusztulásba repítette. Az első árulás, az első háború, az első gyilkosság, az, amikor a teremtmények Istentől rendelt küldetésüktől először elszakadtak, mind a féltékenységgel kezdődött.

AZ EREDENDŐ BŰN A FÉLTÉKENYSÉG !

Miután féltékeny szíve teljesen megromlott, a Sátán tovább folytatta máig tartó haragos tombolását Isten ellen. Elszántan igyekszik a lehető legtöbb embert magával ragadni az örök ítéletbe. Ő maga is megcsalattatásba esett, és ámokfutása során a csábításával sokakat ugyanebbe a megcsalattatásba, lázadásba és gyilkosságba taszít. A féltékenység egyik legnyilvánvalóbb példája napjainkban a nemzetközi terrorizmus, amely ott lappang minden nemzetben.
A féltékenységnek tizenhárom különböző szakasza van, a megcsalattatástól egészen a pusztításig. A teljes folyamat lejátszódhat akár több év során, de az egyik napról a másikra is.

1. Különös nyugtalanság. Belülről valami elkezd finoman piszkálni, amikor azt tapasztalod, hogy valaki más olyan megtiszteltetésben, áldásban vagy szeretetben részesül, amilyet te szeretnél magadnak, vagy amilyet szerinted te érdemelnél. Az a személy, aki előidézi benned ezt a nyugtalanságot, a féltékenységed célpontjává, áldozatává válik.

2. Gyanakvás. Az elmédet negatív gondolatok ostromolják az áldozatod jellemével, szavaival, helyzetével, tetteivel és azoknak mozgatórugóival kapcsolatban.

3. Kritizálás és Zűrzavar. Az érzelmeid az elutasítottság, a büszkeség és a bűntudat között hányódnak, miközben egyre több kérdés merül fel benned, és olyan bizonyítékokat találsz, amelyek megerősítik az áldozat iránt táplált negatív érzéseidet.

4. Megcsalattatás.  Az elméd megtelik hamis benyomásokkal és hazugságokkal, amelyek igaznak tűnnek, és már más színben látod az áldozatot, mint korábban. Nem bízol többé benne.

5. Elkezded vádolni az áldozatot. Lehet, hogy ezt nyíltan teszed, szűkebb vagy tágabb körben elhangzott kijelentéseken, pletykálkodáson keresztül támadva az áldozatot, de az is lehet, hogy csak belül a szívedben vádolod.

6. Érzelmi elhidegülés és a tisztelet megvonása. A korábbi szíves viszony közted, és a féltékenységed áldozata között elpárolog, olyan űrt hagyva maga után, amelyet újabb hazugságok és hamis vádak töltenek be, miközben a kapcsolatotok teljesen megromlik.

7. Megszállottság. A gondolataid szüntelenül az áldozat és a vele kapcsolatosan elképzelt dolgok körül forognak. Ha meglátod, vagy ha már csak a nevét is meghallod, negatív érzelmi-lelki reakciók indulnak el benned. Anélkül, hogy észrevennéd, vagy megbánást tanúsítanál miatta, a féltékenység ettől a ponttól kezdve átveszi az uralmát fölötted. Kikerül az irányításod alól, kapcsolatokat dönt romba, és életeket tesz tönkre.

8. Zaklató Szellemek. Zaklató érzések és nyomás alá kerülsz, valahányszor csak találkozol az áldozattal, vagy ha eszedbe jut. Az érzelmeidet, a döntéseidet, sőt a fizikai állapotodat (a szívverésedet, a testhőmérsékletedet, a látásodat és a hallásodat) is befolyásolja az a nyugtalanság, amely betöltötte az űrt, amely azután maradt benned, hogy a szeretet vagy a tisztelet elpárolgott belőled az illető iránt. A féltékenység szelleme költözik az életedbe.

9. Rögeszmék. Hinni kezdesz olyan hazugságokban, amelyek alátámasztják a féltékenységedet. Nem tudod józanul megítélni a dolgokat. Ez hatással van azokra is, akikkel kapcsolatban vagy, ők is átveszik a rögeszméidet, ahogy a hangvilla rezgései átterjednek az asztalra helyezett többi hangvillára.

10. Bratyizás. Keresed olyanok társaságát, akik igazolnak téged, megvédik a hozzáállásodat vagy alátámasztják az állításaidat. Közben pedig ártatlannak mutatod magadat, mintha csak őszintén keresnéd „az igazságot”, vagy azt, hogy mi a „jó” és a „helyes” vallási vagy erkölcsi szempontból.

11. Elhatározás. A belülről szorongató érzések frusztrációba és haragba torkollnak. Úgy érzed, valamilyen elhatározásra kell jutnod a dologgal kapcsolatban.

12. Tervezés. Terveket kezdesz készíteni arra vonatkozóan, hogyan tudnál felülkerekedni ebben a helyzetben, a legfontosabb célod az lesz, hogy leleplezd vagy eltávolítsd az áldozatot, és tiéd legyen az uralom. Az enyhébb változatban csak arról van szó, hogy „ki akarsz szállni” a konfliktusból, miközben úgy érzed, hogy becsaptak, és magaddal viszed azokat is, akik együtt éreznek veled.

13. Konfrontáció. A „pulykaméreg” - azaz állapot, amikor a féltékenység által keltett negatív érzések és hamis meggyőződések teljesen magukkal ragadnak - arra késztet, hogy cselekedj. Ezen a ponton a féltékenység átveszi a kezdeményezést. Semmi sem számít többé: se a kapcsolatok, se a barátságok, se az anyagiak, se a jó hír, se a múlt.

A gyilkosság már az ajtó előtt áll.
Cselekedék pedig gonoszt, mert az Urat szíve szerint keresni nem akará. (Krónikák II. könyve 12:14)

A féltékenység szelleme ekkor olyan erőssé válik, hogy semmiféle kompromisszum vagy ajándék nem tudja már lecsillapítani. A féltékenység tüze mindent és mindenkit felemészt, ami, vagy aki csak az útjába kerül. Eltökélt célja az áldozat elpusztítása. Ha a féltékenység által okozott sebet hagyják elmérgesedni, akkor rögeszmék jönnek létre. A hazugságot igazságként fogják elfogadni. A kezdeti nyugtalanságot követően a gyanakvás és az áldozat „bűneivel” kapcsolatos vallásos vagy erkölcsi okoskodások megtörik a közösséget. A kapcsolatban szakadás, egy légüres tér jön létre, amelyben a féltékenység új szövetségeket köt olyanokkal, akik szintén úgy érzik, hogy az áldozat megbántotta őket. A megcsalattatás és a képzelődések minden cselekedetet, szót vagy helyzetet kiforgatnak, és újabb terhelő bizonyítékokat látnak bennük.

A történelem során Istentől kapott küldetéssel rendelkező emberek rendre áldozatává váltak ennek a kártékony féregnek, aminek féltékenység a neve.
Lucifer, Káin, Ábrahám, Mózes, Sámson, Illés, Dávid, sőt maga JÉZUS is, akit a farizeusok féltékenysége miatt feszítettek keresztre, vagy hordozóedényei, vagy áldozatai voltak a féltékenységnek. Az antikrisztus szelleme is féltékeny szellem! Pontosan az ellentéte a „féltékenyen szerető” Istennek, aki azzal mutatta meg az emberek iránti buzgó szeretetét, hogy az életét adta azokért, akiket SZERET.

A Biblia azt mondja, hogy A SZERETET „NEM IRIGYKEDIK”. A LEGNAGYOBB PÉLDAKÉPÜNK EBBEN JÉZUS. Bár egyenlő volt Istennel, nem ragaszkodott a jogaihoz, hanem halandó testet öltött magára, és Fiúként megalázta magát az Atya előtt, engedelmes csatornájává vált Isten akaratának, azért, hogy ÜDVÖSSÉGET SZEREZZEN SZÁMUNKRA.

AZ Ő PÉLDÁJA A GYÓGYSZER A FÉLTÉKENYSÉG ELLEN. Jézus magatartása a szöges ellentéte volt Luciferének, aki felkent Kerubként először élte át a féltékenység nyugtalanító érzését, és kezdett el szervezkedni féltékenységének célpontja, Isten ellen. A KENET, (Krisztosz), KRISZTUSNAK, A FELKENTNEK AZ EREJE ad erőt a hívőnek az antikrisztus szelleme ellen. Ugyanígy a féltékenységnek is megvan az ellenszere: A SZERETET (AGAPÉ).

Részlet:

Bonnie Chavda: Az Eredendő Bűn című könyvéből

Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha EGYMÁST SZERETNI fogjátok. (János ev. 13:35)


http://www.jezus.350.com/tortenetek/kigyomaras.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.