2013. augusztus 8.

Keresztények a Titanicon

A keresztény hívők túlnyomó többsége jegyet váltott magának a Titanicra, mely nem más, mint az egyház. Eljárnak egy gyülekezetbe, és azt hiszik, hogy így, a gyülekezet tagjaként luxusutazásban lesz részük a mennybe. Csakhogy nem veszik észre, hogy útjukat állja egy jéghegy. Ez a jéghegy pedig Jézus Krisztus, és Ő el fogja süllyeszteni a Titanicjukat.

Mert csupán az üdvösséget akarják, Jézust viszont nem. Nem érdekli őket Jézus Krisztus, ők csak az üdvösséget akarják. Be akarnak jutni a mennybe, de nem akarják Jézust követni. Tagjai egy gyülekezetnek, de nem tagjai Krisztus Testének. Még soha sem vették fel a keresztjüket, és még sohasem kezdték el Jézust követni. Még sohasem tértek meg a bűneikből, és nem követik Jézust. Nem élnek szentségben, nem vezeti őket a Szent Szellem. Csak szórakoznak egyet a Titanicon, az ő kis szórakoztató központjukban, a gyülekezetükben, és roppant boldogok. Kinéznek az ablakon, és csak arra várnak, hogy kikössenek a túlparton.

Sokan várják közülük az elragadtatást, mert úgy gondolják, hogy már megvan a jegyük, holott még Jézus Krisztust sem ismerik. Az a jéghegy pedig már várja őket!

Drága Barátaim, nektek a másik hajóban kell lennetek, a kis hajóban. Abban, amelyik gyakran viharba kerül, abban, amelyikben a tanítványok is voltak, és amelynek elejében Jézus aludt. Ők pedig azt kérdezték: "Uram, hát nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" És akkor Jézus felkelt, és felállva megdorgálta a vihart. Ez az a hajó, amelyben lenned kell, drága Barátom, nem pedig a Titanicon. Neked abban a kis hajóban kell lenned Jézussal.

A tanítványság, a Jézus Krisztusnak való engedelmesség kicsiny hajójában, a szentség kicsiny hajójában. A Jézussal való szoros kapcsolatot jelentő kicsi hajóban, ahol hallod a Mester hangját, figyelsz Rá, követed Őt, és engedelmeskedsz Neki, önmagadat megtagadva úgy, hogy mindennap felveszed a keresztedet, és követed Őt.

Te a Titanicra szálltál fel? Várod Jézust, hogy visszajöjjön azért, hogy eltörölje a föld színéről a bűnösöket, mialatt te a Titanicon szórakozol? Vagy pedig Jézussal jársz egy úton szentségben és igazságban, Krisztus munkáját végezve? Látszik rajtad, hogy Jézus benned él? Elutasított téged ez a világ? Üldöz téged? Vagy a Titanicon vagy, és remekül érzed magadat? CSAKHOGY OTT EGY JÉGHEGY VÁR RÁD, BARÁTOM!

Szállj ki a Titanicból, amíg még lehet, és ismerd meg Jézus Krisztust, amíg még nem késő!

Jézus áldjon meg téged!


http://jezusthallgasd.blogspot.hu/2013/07/keresztenyek-titanicon.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.