2013. augusztus 18.

KEGYELEM A NEHÉZ IDŐKBEN

1 Dávid zsoltára. Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. 2 Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. 3 Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. 4 Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. 5 Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. 6 Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben. Zsolt 23.

                     KEGYELEM A NEHÉZ IDŐKBEN

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr
házában lakom egész életemben. (Zsolt 23,6)

Régen úgy értelmeztem a 23. zsoltárban leírt körülményeket, mintha azok egymást követnék - Isten megengedi, hogy kellemetlen körülményeim legyenek, de aztán zöld mezőkre és csendes vizekhez terelget, csordultig tölti a poharam, és az örökkévalóságban majd együtt leszek vele, Teremtőmmel.

Ám a hit útján és az élet realitásában járva megtanultam, mindez valahogy másképp van: a zöld mezőkön és csendes vizeken töltött idő és a sötét völgyön való átmenetel gyakran egyszerre történik.

Megértettem, hogy bár a gyászt és a fájdalmat senki sem kerülheti el, Isten eközben elérhetővé teszi számunkra a Szent Szellemet, a Vigasztalót,
akit Jézus ígért mennybemenetele előtt.

A 23. zsoltár igazságát nem a nehézségek után vagy azok elkerülésével élem meg, hanem éppen azok közepette. A Szent Szellem zöld mezőkre és csendes vizekhez terelget engem, és csordultig tölti a poharam.

Nem kívánom, hogy tragédiák érjenek. Ha azonban mégis bekövetkeznek, Isten hűséges marad hozzám, nyugalmat, csendességet és védelmet ad a lelkemnek.

Imádság: Vigasztaló Istenünk, bármilyen körülmények között is találjuk magunkat, te mindig betöltöd szükségleteinket. Köszönjük, hogy szeretsz
minket. Ámen.

Túl tudunk jutni a nehéz időkön, mert Isten kísér minket.

K. Jackson Peevy (Alabama, USA)

http://csendespercek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.