2013. augusztus 21.

Jóga

Készítette: Az Ige az élet kenyere

Mi is a Jóga igazából? Itt csak a lényeg, a legfontosabb van leírva, egy rövid összefoglalóba hogy megismerhessük azt a “ divatos “ de pusztító dolgot ami által nagyon sokan a sátán rabjává lettek. Sajnos ez egyre jobban terjed, (nagyobb divat lesz), és egyre többen alkalmazzák már . A hollywoodi sztároknál már elképzelhetetlen ha valaki nem jár jógázni. 

De nem csak sztárok és üzletemberek, hanem manapság már rengetegen nagy elöszeretettel vesznek benne részt. Azt hiszik hogy milyen jó dolog, mivelhogy a világ a tudomány , bölcsesség, és egészség leple alatt dicsöíti. Fogalmuk sincs, hogy valójában mekkora kárt okoznak ezzel szellemüknek, testüknek. Csak magyarországon hetente több mint 160 jóga tanfolyamot tartanak országszerte!

A jóga szó a szanszkrit judzs szótőből származik, melynek jelentése: összeköt, egyesít, igába fog. A jóga ,indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése, ellenörzése, az önmegvalósítás, önismeret, ami a tudat kontrollálásán, a szellem uralkodásán keresztül az ember eggyé váljon a „Legfelsőbb Lénnyel” amelyre „Brahman”ként vagy „Mahátman”ként hivatkoznak.

 Brahman; “egy négyfejü, négykezü lény” aki magát Istennek , a teremtönek adja ki, a hindu szentháromság egyikét, a másik shiva a pusztítás , rombolás istene akinek egy kígyó tekeredik a nyakában, és visnu a teremtés fenntartója. Valójában nem másak mint gonosz szellemi lények, démonok!!!!! A kígyó shiva nyakában egy kobra, akik egymással egyesülnek. A hindu vallásban a kígyó különösen dicsöítve van, és semmi különleges nincs abban ha shivát az istenség fényének , vagy a fény istenének is nevezik. Egy átlagos “nyugati” jóga tanítványnak fogalma sincs ki vagy mi shiva valójában, mert azt tanítják neki hogy nyújtózkodjon a fény felé, vagy shiva fénye felé a különbözö gyakorlatokon keresztül. 

Tehát valójában itt arról van szó, hogy akik a jógát hasznalják, gyakorolják, gonosz szellemiségekkel démonokkal egyesülnek, tudatosan vagy tudaton kívül!
A hindu vallásban a jóga célja az elme kiürítése, a test mozgásának leállítása és természetes világból való benyomások kikapcsolása, hogy ne kelljen nekik az állandó újraszületésen keresztül menniük, és minél gyorsabban a nirvánában kössenek ki, ahol nincs semmi, nincs se öröm,se fájdalom, és ahol a személyes exisztencia teljesen kitörlödik, tudata megszűnik! Ez nem más mint a szellemi halál!!

Ez teljesen ellentétben áll az IGAZ ISTEN akaratával, aki nekünk egy örökkévaló szellemi életet ad.
“Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek (szellem)által való öröm”. Róm 14,17
Itt teljesen tisztán látható hogy a sátánnak mi a 
célja az emberekkel és azok szellemével: a teljes megsemmisítés!!!

A keresztények egy része adoptálta a jógát saját spirituális világához!!!!! , de hála Istennek, azért sokan felismerik hogy teljesen ellentétes a Bibliai tanokkal!
A nyugati kultúrák, amelyek nagyobb hangsúlyt fektetnek az individualizmusra, a jógát az önismeret fejlesztésére és a különböző életszemléletek egyesítésére használják, így megpróbálják az emberek különválasztani a jógát a vallástól. 

A jógát nem lehet a hindu vallástól elkülöníteni mert a jóga a hindu vallásra alapozódik!!!!
 — 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.