2013. augusztus 7.

JÓ REGGEL

1 A karmesternek: Fúvós hangszerre. Dávid zsoltára.
2 Figyelj beszédemre, URam, vedd észre sóhajtozásomat!
3 Figyelj hangos kiáltozásomra, Istenem, királyom, mert hozzád
imádkozom! 4 Hallgasd meg szavamat reggel, URam, reggel eléd készülök, és várlak” Zsolt 5,1-4.

                            JÓ REGGEL

Én pedig hatalmadról énekelek, magasztalom minden reggel hűségedet.
(Zsolt 59,17)

25 éves koromban egy rutin orvosi vizsgálat során kiderült, hogy magas a vérnyomásom. Az én életkoromban ez elég rossz hírnek számított. Az orvosom azonban megnyugtatott, hogy emiatt nem kell aggódnom. Felírt néhány gyógyszert, és rendszeres mozgást javasolt.

Azóta - immár három évtizede - minden reggel gyalogolni járok. A reggel áldott napszakká vált számomra, mind fizikailag, mind szellemileg. Ilyenkor emlékezem Isten kegyelmére és könyörületességére, amely minden reggel megújul (JSir 3,22-23).

Minden reggel eszembe jut Isten, aki velem volt az éjszakában, és velem marad napközben is, minden nap. A reggelek a bűnbánat és a hálaadás idejévé is váltak; ilyenkor imádkozom a családomért, a szomszédaimért, a gyülekezetemért és az országomért. Isten elé viszem a napi gondjaimat, feladataimat, kérve kegyelmét, útmutatását, segítségét és erejét. Hálás vagyok Istennek a reggelekért!

Imádság: Istenünk, minden tökéletes ajándék forrása, köszönjük a lehetőségeket, amiket az új reggel hoz számunkra. Hála a reggelente megújuló kegyelmedért. Ámen.

A reggel olyan csoda, amely minden nap megtörténik.

Prabodh Diarsa (Gujarat, India)

http://csendespercek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.