2013. május 5.

EGY CSODÁS HÁZASSÁG!


Készítette: Róbert Pávay:

Én személy szerint a kegyelmet és a hitet nem tudom elkülöníteni egymástól. Számomra ez a kettő egy házaspár. Isten ezt megmutatta nekem. Ha kivesszük a kegyelem üzenetéből a hit szükségességét, akkor olyan mintha a férjtől elválasztanánk a feleségét. Gyakorlatilag házasságtörést okozunk. Megtörjük az áldott viszonyt e két erő között. A kegyelem a férj, mivel Ő az ellátó, aki az erőt és a forrást nyújtja. A hit a feleség mivel ő fogadó oldal, ő veszi el, amit a férj nyújt neki.

A hit az a pohár, amiből kiiszom a kegyelem finom meleg teáját. Ha nincs pohár a tea szétesik. Ha nincs meder akkor a tenger szétfolyik. Hit nélkül a kegyelemnek nincs meg a képessége hogy megnyilvánuljon az ember életében. A hit az autó melyet a kegyelem motor hajt. Kell a motor? Hajjaj. De mit ér ha nincs autó? Kell az autó? Hajjaj. De mit ér ha nincs motor? Egyik sem tud létezni a másik nélkül. Mind a kettő szélsőség és árok, ha csak egyiket tekintjük.

Jézus megváltott minket és mindent elvégzett. Ez tény és igazság örökre. De önmagában nem sokat ér, ha nincs aki elhiggye ezt és fogadja az ebből származó erőt és hasznot. Nem elég hogy szomszéd Marika néni betegségét Jézus felvitte a fára és elvégeztetett érte a gyógyulás, ha Marika néni nem fogadja el a gyógyult voltát Jézus sebeiben.

A hitet kilopni a kegyelemből és semmisnek mondani egyenlő azzal mintha a férjtől elvennénk a feleségét és egy semmirekellőnek mondanánk. Minek is az.

Isten szemében a hit elsődleges kincs! A hited egy kincs! Jézus mikor visszatér hitet fog keresni. Mivel tetszel Őneki? Hittel. Kinek a hite üdvözít? A te hited megtartott téged. Jézus hite jön és lökést ad a te hitednek és így a kettő összedolgozva véghezviszi a csodát. A kegyelem magában nem tud munkálkodni. A hit önmagában csak kiszáradást és erőlködést, üres megvallások darálását hozza és a hit is egy munkává, törvénnyé válhat. Mi a teendő? A kegyelmet és a hitet összehozni és e csodás kapcsolatból GYEREK FOG SZÜLETNI.

Kegyelem és hit által gyógyulás születik. Kegyelem és hit által gazdagság születik. Kegyelem és hit által munkát kapsz az Úrtól. Kegyelem és hit által újjászületsz. Kegyelem és hit által társat találsz az Úrban. Kegyelem és hit által SZABAD VAGY!

Bármely üzenet mely a hitet kiüti és rombolja, és azt mondja, hogy Jézus munkája, amit elvégzett az bőven elég és nem kell a hited hozzá az HAZUGSÁG és sátán átverése. Az utolsó idők altatója és szellemi kábítószere mellyel a menyasszonyt kábítják, hogy aludjon és elszakadjon a hittől, ami megtartja őt. Sátán gyűlöli a hitet és főleg a te hitedet. Még szolgálókat is fog használni, akik azt mondják: a te hited semmit nem ér. Azt hiszed, a te hited megtart? Jézus a megtartó nem a hit. Nos, a Biblia mind a kettőt állítja. Jézus és a te hited együtt! NE HAGYD, HOGY AZ ÖRDÖG MEGTÉVESSZEN. A hit sosem törvény mint ahogy sokan gondolják és emiatt kilövik a hitet az üzenetből. A HIT az a legkönnyebb dolog a világon. ISTENTŐL jön beléd és AJÁNDÉK. Hogyan? Úgy hogy hiszel benne és elfogadod. A hit az csak elfogadás semmi több.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.