2013. május 24.

Keith Moore: A próbákban megállva


„Mert megpróbáltál minket ó, Isten... vannak próbák, amiken keresztül kell mennünk …megtisztítottál, amint megtisztítják az ezüstöt…” (66. Zsoltár 10)

Amikor jön a nyomás, akkor látjuk meg, mi is van igazából az ember szívében. Mert fel lehet tenni a mosolyt, keresztényként viselkedni, hit-emberként viselkedni, kényelmesen elüldögélni a légkondis gyülekezetben, addig minden jó, de amikor jön a nyomás, akkor látjuk meg igazán mi is van a bensőben.

Jönnek siránkozva: ó, Keith testvér nem értem, miért történik ez velem. Én hit-ember vagyok, ennek nem szabadna velem megtörténnie. - De nem úgy viselkedsz, mint egy hit-ember, mert a hit nem így viselkedik! Ha siránkozol, amikor jön feléd a nyomás, és szétzilál, az azt fedi fel, hogy nem hittel, hanem félelemmel vagy tele, nemde? És csakis akkor látjuk meg ezeket, amikor nyomás alatt vagyunk. De megtiszteli Istent, és tetszésére van, ha a nyomorgattatás alatt úgy érzed, hogy már feladnád; de felállsz, s a könnyeiden keresztül, reszkető térddel kijelented hittel teljesen: ezek a dolgok nem mozdítanak el engem a helyemről. Isten a trónon ül, az Ő igéje igaz, soha nem hagyott engem cserben, most sem fog, és bizony keresztüljutunk győztesen. Ez tiszteli meg Istent, ez van Isten tetszésére.

A bűnös Joe, az utcán, ő is tud siránkozni, és magát sajnálni. Ehhez nem kell hit. De ha mi azt szeretnénk, hogy a dolgaink másképp legyenek, mint a világéi, akkor máshogy is kell élnünk, máshogyan kell reagálnunk a dolgokra. Ez olyan jó bizonyság lenne a munkatársaid számára, az iskolatársaid, a szomszédaid számára; amikor látják a kihívásokat, a problémákat az életedben, és azt is látják, hogy nem esel kétségbe, nem mész tönkre. Látják, hogy másként reagálsz, máshogy foglalkozol a dolgokkal, és akkor tudatosítják, hogy az ő életükben ez nincs meg, ez egy bizonyság, és ez fogja őket odavonzani az Úrhoz. Amikor látják a győzelmet, ők is akarják azt, ami a tiéd már. Mert mindenki győztes akar lenni, ugye? Mindenki győztes akar lenni, mindenki élni akar, mindenki szeretne gyarapodni, a mi Istenünk pedig utat készített számunkra. Ez minden egyes alkalommal így történhet, mert a Biblia azt mondja: Ő mindenkor győzelemre vezet minket a mi Urunk Jézus Krisztusban. Mindig, minden egyes alkalommal.


„Embert ültettél fejünkre, tűzbe-vízbe jutottunk, de te kihoztál bennünket, bőségre.” (66. Zsoltár 12) Az angol azt mondja, bőséges helyre. Hallelúja. Egy másik fordítás: "tűzön, vízen keresztülmentünk…" Valamin, mindegyikünk keresztülment már. De nem állunk le a tűznél és víznél, hanem tovább megyünk. Ó, Keith testvér - siránkozol itt nekem, hogy ezen meg azon kell keresztül mennünk. Nem. Olvasd tovább az Igét, olvasd tovább. Ne állj le a tűznél és a víznél. Gyere keresztül a tűzön, gyere keresztül a vízáradaton, és engedd meg Istennek, hogy kihozzon.

 „Tűzön-vízen keresztülmentünk, de Te kihoztál bennünket a BŐSÉG HELYÉRE.” Egy másik fordítás: „Tűzön-vízen keresztülhoztál minket, tűzön, vízen keresztülmentünk, de Te kihoztál minket a GAZDAG BETELJESEDÉS helyére.” Az Élő fordítás szerint: „Keresztülmentünk tűzön és vízáradaton. De a végén kihoztál minket GAZDAGSÁGRA és HATALMAS BŐSÉGRE.”

Még mindig ez Isten akarata? Ma is hiszünk ebben? Ebbe helyezzük a hitünket is? Ne érezd magad rosszul, ne szégyenkezz, ne legyen kisebbségi érzésed azért, mert anyagilag olyan lent vagy, amennyire csak lehetsz. Ne mondd: „ó, mi a gond velem, mit csináljak most.” Rosszul érzed magad, mert mások életében látod az áldásokat, a tiédben meg nincsenek még. Nem bűn, ha az ember anyagilag tönkrement. Csak nagyon-nagyon kényelmetlen, kellemetlen.

Legyenek céljaid
Ne szégyelld, ne kárhoztasd magadat, mindannyian követünk el hibákat, de ne is elégedj meg azzal, ahol most vagy. Ez a dolog lényege. Hanem a szívedben tűzz ki bizonyos célpontokat, és hidd, hogy Isten ki tud téged hozni. Mert, ha nem kezded el, akkor ott maradsz, ahol vagy. Teljesen mindegy, hogy a legrémesebb szegénységben vagy. A Biblia azt mondja, hogy Isten a porból felemeli a szegényt. És mit tesz még Isten: az Ő főemberei közé, a királyok közé ülteti be a szegényeket. Ma is képes ezt megtenni Isten, a mi életünkben is? Fel tud-e emelni a legsötétebb, a legalacsonyabb helyről? Az eladósodottságból, olyan helyről, amiről már azt gondolnánk, hogy itt mindennek vége. Fel tud-e vinni arra a szintre, ahol nincs semmid ugyan, de nem is tartozol semmivel. És aztán még innen is továbbvisz egy még magasabb szintre, ahol nemcsak hogy nem tartozol senkinek semmivel, hanem sok mindened van. És eljuttat Isten arra a helyre is, hogy van egy köteg pénzed. Amikor van egy köteged, tele dollár ezrekkel. És akkor tudsz adni is, akinek csak akarsz.

Ki szeretne eljutni erre a helyre, amikor azt mondhatod valakinek: hadd vegyek neked egy öltönyt, hadd fizessem ki az autódat. Hiszitek, hogy ennek így kellene működnie minden egyes gyülekezetben? Minden keresztény életében így kellene működnie, minden kereszténynek áldottnak kellene lennie. De arról az alacsony helyről, ahol most vagy, Istennek ki kell hoznia. Be kell kerülnöd a bőség helyére. Ez a hely, a beteljesedés helye. A bőség helye. Halleluja. Mondd ki hangosan: - „Istennek van számomra egy bőséges helye, a gyarapodásom helye.”

Ha most egy anyagilag tönkrement helyen vagy, ez nem az a hely, amit Isten tervezett neked. Ez az ellenség terve számodra. Szeretnéd-e elvéteni az ördög tervét? Az emberek mindig arról beszélnek, hogy elvétjük Isten tervét, és sokan így is vannak ezzel, de szeretnéd-e az ördög tervét elvéteni az életedre nézve? Ha üdvözöltél, már el is vétetted az ördög tökéletes tervét, aki szeretné, ha elszegényednél, beteg lennél, depressziós, hogy ne lehess bizonyság senki számára. És bizony azt sem szeretné, ha valaki mást is vinnél magaddal a mennyországba. De mi a (komoly) helyzet itt? Az, hogy mi teljes mértékben elvetjük az ő egész tervét az életünket illetően! Erősek leszünk, igaz tanúbizonyság leszünk, és igazi erőház Isten számára.

Jób gazdagsága
Sokan félreértelmezik a Jób könyvét. Annyit értenek az egészből, hogy 42 fejezeten keresztül puszta fájdalom, csapás, ilyen rossz, olyan rossz. Ó, szegény öreg Jób! Ilyenkor azon tűnődöm, tudnak-e ezek az emberek olvasni, elolvasták-e a könyv végét is? Mi történt Jóbbal a végén? Meggyógyult! Amikor azt mondod: „ó, olyan vagyok, mint a szegény öreg Jób”, - akkor dicsőség Istennek, Jób ugyanis meggyógyult. „Ó, olyan szegény vagyok, mint az öreg Jób”, - dicsőség Istennek, Jóbnak kétszer annyija lett az élete végén, mint azelőtt. Multi milliárdos volt már a kezdet kezdetén, akkor a végén biztos multi-multi milliárdos lett. Nem kell nekem elhinned, az Igében nézd meg. Gondold meg: mennyi pénzben lehetne kifejezni ma a vagyonát. A Szentírás kutatói szerint, Jóbnak ez a megpróbáltatása kevesebb, mint egy év alatt zajlott le. És akkor mi van? Jóbnak volt egy nehéz éve. Keresztülment tűzön és árvízen, de Isten kihozta őt, meggyógyította, kétszeresen adta vissza neki, amit elvesztett. Jób a kezdetben is bőségben élt, de a végén Isten még bővölködőbbé tette. Az ellenség el akarta pusztítani, leselkedett utána. Ha elolvasod a könyvet, egyértelmű lesz belőle, hogy az ellenség mindig ott leselkedett, ott járkált a sövény körül, amit Isten épített Jób köré, hogy védelmezze őt. Kereste azt a helyet, azokat a réseket, ahol be tudott volna férkőzni az életébe.

Mi volt a baja Jóbbal? A Biblia azt mondja, hogy Jób igaz ember volt. Az ördög gyűlöli az igaz embereket. De van valami, amit az ördög még ennél is jobban gyűlöl. Az egy gazdag igaz ember! És van valami, amit az ördög még ennél is jobban gyűlöl, az igazán nagyon gazdag igaz ember, egy multi milliárdos igaz ember. Istenfélő ember. Az ördög gyűlölte Jóbot, és meg akarta kaparintani, el akarta pusztítani. Ha az ördög valamit ennyire gyűlöl, én pont azt akarom! Miért? Azért, mert ebben a világban a pénz az beszél. Azért, mert ebben a világban a pénznek hatalma és befolyása van.

Emlékszem, régen volt idő amikor, ha az ős öreg pikapomban [autómban] odamentem valahova, akkor csak betessékeltek az utolsó sorba. És megkérdezték, hogy nekem tényleg itt van-e a helyem? Évekkel azután ugyanoda elmentem a luxus-autómmal, és odavittek a legelső helyre, kinyitották nekem az ajtót, ketten köszöntöttek az ajtónál. Én ugyanaz a személy vagyok, de ebben a világban máshogy bánnak veled, ha gazdag vagy. A Biblia azt mondja a Prédikátorok könyvében, hogy „szegény embernek a bölcsességét nem hallják meg”. Isten azt akarja, hogy a bölcsességét meghallják az emberek. Akkor bizony szükségünk van azokra az eszközökre, amiken keresztül eljuttatjuk az emberekhez Isten bölcsességét.

A médián keresztül kell szólnunk az emberekhez, a műholdakra kell felkerülnünk, és így tovább. Könyveket, kazettákat és CD-ket kell tudjunk kiadni. Azt szeretnénk, hogy a világ komolyan vegyen minket és figyeljen ránk, amikor az Evangéliumot hirdetjük. A Biblia azt mondja, hogy a „szegény ember bölcsessége nem hallatik”, nem hallják meg. De Isten felemel és kihoz minket innen! Hova? Hova visz el minket Isten? Téged! A bőség helyére, az áldás helyére. A képességek, a befolyások helyére.

Szeretnétek nagyobb dolgokat megtenni a családotokért? Szeretnétek a nagymamának egy autót, egy új autót venni? Szeretnétek a szüleiteknek egy új házat venni? Szeretnétek Isten királyságáért nagyobb dolgokat tenni? Ott ülsz egy gyülekezeti alkalmon, és elhangzik egy projekt [egy támogatandó lehetőség], magadban imádkozol. „Uram, mit szeretnél, mit tegyek? Szeretnéd, hogy kifizessem a felét a költségeknek, vagy az egészet, mit szeretnél, mit tegyek, Uram?” Mert meg tudod tenni, a pénz ott van a kezedben, de nem úgy jön hozzád, hogy ezt csak úgy kívánod, vagy akarod. Úgy jön hozzád, hogy elkezdesz hinni benne, és a hitedet kinyújtod, nem adod fel. Év, év után magadba pumpálod Isten Igéjét, gyakorlod a hitedet, vetsz és hiszel. És Isten kihoz téged, egyre feljebb és feljebb hoz. Aztán belekerülsz a százasokba, az ezresekbe, tízezresekbe, aztán már a százezrekbe. Ámen.

De ott kell elkezdened, ahol vagy, és nem szabad föladnod, nem szabad föladnod! Mond ki még egyszer hangosan: „Isten kihoz engem, az én bőséges helyemre!” Ez a hely Istentől elrendelt hely az életünkben, nem magunk döntjük el, hol van.


http://www.mennyeihir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=213:a-probakban-megallva&catid=5:gondolatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.