2013. május 31.

NE HAGYD, HOGY AZ ÉRTELMI BIZONYÍTÉKOK GYŐZEDELMESKEDJENEK

T.B. Joshua Próféta

A hit nem az értelem vagy érzékszervek egy teremtése, hanem az emberi szellemé. Azok az emberek, akik tapasztalatokat keresnek, mindig az érzékszerveik szerint járnak. Az érzelmeket az érzékelési észlelet befolyásolja - mit látunk, hallunk, olvasunk és milyennek néznek ki a körülményeink.
Mindazonáltal, egy hívőnek nincs ereje, amíg a természetes szinten működik; több van az életben, mint amivel találkozik a szokásos szemmel.

Tehát minek adod a figyelmedet? Minek engeded meg, hogy keresztülmenjen az elméden? Hol van a fókuszod? Ha te jobban összpontosítasz a téged körülvevő 'értelmi bizonyítékokra', mint Isten Igéjére, akkor a döntés pillanatában valószínű elbillensz az érzékek irányába. Ha értelmi bizonyítékra alapozod az ítéletedet, akkor arra vagy korlátozva, hogy egy hibás ítéletet adj.

Amikor értelmi bizonyítékokra támaszkodunk, akkor a szituációnk nagyobbá válik, mint amit kezelni tudunk, ami félelemhez, szorongáshoz, aggódáshoz és alternatívák kereséséhez vezet.

Ezzel szemben, minél jobban hitbe jutunk, annál kisebb lesz sátán és az ő hatása, hogy félrevezessen minket a helyzetünkön keresztül.

Amikor te a hit egy embere vagy, olyan, akinek a fókusza egyedül Istenen van, nincs olyan külső szituáció, ami meg tudja ingatni a fókuszodat! Ezért, bátran meg tudod vallani: "Még a negatív értelmi bizonyítékokkal szemben is megtagadom, hogy csalódást fogadjak el! Semmi sem történhet velem, ami Isten kontrollján kívül esik! Még az ellentétes bizonyítékokkal szemben is, megtagadom, hogy gyenge legyek, mert Isten az én erőm."

A Hit egyszerűen az, hogy az Ige győzedelmeskedik az értelmi bizonyítékok fölött.

„A testem és a szívem kudarcot vallhat, de ISTEN az én szívem erőssége és az én részem örökre.(Zsoltárok 73:26)


http://isten-szeret.blogspot.hu/2013/05/ne-hagyd-hogy-az-ertelmi-bizonyitekok.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.