2013. május 24.

Dr-Kováts György: GYŐZELMI GONDOLKODÁSMÓD


- Napjaidat, az Úrral, kis egységekre felbontva láthatod.

Nem csak egy nagy egység egy nap – persze az is, ahogy elkezded, megköszönöd, és átadod az Úrnak, mint egy egységet, az egészet, úgy ahogy van. De ezen felül kicsi részekből áll össze. Apró, negyedórás, sőt, ötperces egységekből.

Mindegyikben tudsz győzni. Még a legnehezebbikben is.

Minden területen.

1./ A hálaadás – a mindenekben való hálaadás – területén is („akkor is”, „csakazértis”). Ef 5,20.

2./ A reménység területén is – „azoknak, pedig, akik az Istent szeretik, minden, de minden a javukra van… összedolgozik a javukra” (még az is, amit most nem tudsz elképzelni, hogy fog beleilleszkedni ebbe a csodálatos ígéretbe – de az Úr tudja, és ki tudja munkálni!). Róma 8,28.

3./ A türelem területén is. (Ha nem értik meg, amit elmondasz, ha más malomban őrölnek is, ha „nem akarják” is – esetleg – megérteni, akkor is, a békességből, amit az Úr Jézustól kaptál, nem fogsz kilendülni. Akár hivatalos helyen vagy, akár munkahelyen, akár családban, akár távolabbi rokonok között, bárhol is. „És az Istennek békessége, amely minden értelmet felülhalad, MEG FOGJA ŐRIZNI szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” Fil 4,6-7.)

4./ Az ehhez szükséges erő területén is. (Mindenre – MINDENRE – van erőd a Krisztusban, aki téged megerősít. Lehet, hogy ha előre tekintenél, 15 hasonló évre, nem lenne, de erre az 5 percre, ami most előtted van, MEGVAN az erő! És a következő 5 perc, megint az Úr gondja lesz. Ahogyan a következő nap is.) Fil 4,13.

5./ A bölcsesség területén is. A mostani helyzetre meg fogod kapni. És utána – ez már egy másik helyzet lesz – arra is, ami következik. Napról- napra, percről-percre. Meg van ígérve. Jak 1,5.

6./ Az ördögnek való ellenállás területén is. Most győzöl. És utána is győzni fogsz, de most nem arra gondolsz, hanem arra, ami most éppen előtted áll. Azért van ez most előtted, hogy ebben győzz – és utána az ezt követő 5 perc is győztes lesz, de most nem arra kell gondolnod, hanem arra, amiben éppen benne vagy. (Még, ha a halál árnyékának völgyében jársz is, nem félsz a gonosztól – mert az Úr veled van. Hála pedig az Istennek, aki mindenkor – MINDENKOR – diadalra vezet téged a Krisztusban, és az Ő ismeretének illatát, MINDEN HELYEN megjelenti teáltalad (is). Ez az Ő akarata. Ez az Ő döntése. És ebben veszel részt, most, a mostani 5 percedben (is). És a következő is ehhez fog tartozni, de az most nem téma. Most győzöl.) 2Kor 2,14.

7./ Ide most beírhatod a következő területet is ……………………………………………….

Itt is győzelemre vagy elhívva. És győzni is fogsz. „Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?” Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.