2013. május 26.

Maradj akkor is, mikor szívesen feladnád!

A szeretet soha el nem múlik." (1Korinthus 13:8)

Amikor Ed és Alice házassági tanácsadásra mentek, a lelkigondozó megkérdezte Alice-t: Mi vonzotta elõször Edben?" Az erõs, csendes személyisége." - válaszolt a feleség. A tanácsadó tovább kérdezett: Akkor miért akar elválni?" Az erõs, csendes személyisége miatt!" - felelte Alice.

Elõfordul, hogy végül épp az zavar a legjobban, ami kezdetben egymáshoz vonzott minket. Minden kapcsolatban vannak olyan idõszakok, amikor könnyebb lenne kilépni, mint kitartani. A fizikai és érzelmi bántalmazás esetét kivéve, vannak elõnyei is annak, ha megteszünk mindent a problémák feldolgozásáért. Ilyen elõnyök például:

1) Érzelmi haszon. Ellentétben a Hollywood által sugallt kultúrával, az elvált emberek sokkal valószínûbben esnek depresszióba a magányosság miatt. Sõt, sokan mondják, hogy bár voltak nézeteltéréseik a kapcsolatban, mégis hiányzik, hogy legyen valaki, akihez hazajöhetnek.

2) Egészségügyi haszon. Az érzelmi stressz fizikai problémákhoz vezet, egy jó kapcsolat, fõleg egy jó házasság, jót tesz az egészségünknek. Olyan ez, mintha saját ápoló személyzetünk és lelkigondozónk lenne.

3) Társadalmi haszon. Amit gyermekeid látnak, az mind hatással lesz jövõbeni döntéseikre. Ha látják, hogy együtt maradtok, az megtanítja õket arra, hogyan dolgozzák fel a kapcsolati problémákat. Az erõs házasságban élõ párok egy olyan nemzet felépítését segítik elõ, amelyben szeretõ, felelõsséget vállalni tudó szülõk élnek, akik a megfelelõ utat tudják mutatni gyermekeiknek.

A szeretet... nem adja fel, végig megy az úton" (1Korinthus 13:7 TM).

Christy Scannel mondta: Amikor a férjem és én összeházasodtunk, egyetértettünk abban, hogy ez egy életre szól... Néhány héttel az esküvõ elõtt egyezséget kötöttünk, hogy bármilyen probléma is jön utunkba, fel fogjuk dolgozni... Igen, szoktunk veszekedni, szoktunk vádaskodni. Igen, van, hogy egymást hibáztatjuk... de nem költözünk el, és nem adjuk be a papírokat... bármi is történik, maradunk."

www.maiige.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.