2013. május 27.

Pásztor Chris: Az Ige Az Életed

Készítette: József Balogh:

Monda nékik: Vegyétek szívetekre mind ezeket az ígéket, amelyekkel én bizonyságot teszek ellenetek e mai napon; és parancsoljátok meg fiaitoknak, hogy tartsák meg és teljesítsék e törvénynek minden ígéjét; Mert nem hiábavaló íge ez néktek; hanem ez a ti életetek, és ez íge által hosszabbítjátok meg napjaitokat azon a földön, amelyre általmentek a Jordánon, hogy bírjátok azt. (5 Mózes 32:46-47).

Minél jobban megismerkedsz Isten Igéjével, tanulmányozván és elmélkedvén azon, annál jobban megérted, hogy az Ige több mint egy könyv, vagy csupán utasítások. Az Ige utasításokkal lát el, és vezet bennünket, de az Ige több mint útmutatás, ez az életed. Jób azt mondja „…Az Ő ajkainak parancsolatától sem tértem el, szájának beszédeit többre becsültem, mint életem táplálékát.” (Jób 23:12).

Értsd meg Isten Igéjét, ugyanazt a következtetést vonhatod le, mint Mózes, azt látod, hogy az Ige az életed. Nem csoda hogy Mózes ismerte Isten útjait, ellentétbe Izrael gyermekeivel, akik csupán Isten cselekedeteivel találkoztak, ők úgy látták Isten Igéjét, mint parancsolatot, aminek alá kell rendelni magukat, de Mózes számára maga az élet volt.

Isten Igéje az Ő szellemi tükre, ami megmutatja az életed, felfedi Isten véleményét és felfogását rólad. Micsoda dícsőséget és beteljesedést tapasztalhatsz meg az életben, amikor a szellemedben megformálódik az a kép, amiről kijelentést kaptál az Igéből. Megértvén azt, hogy Isten Igéje arra adatott neked, hogy Isten képeit kivetítsd, amelyek rólad szólnak, mindaddig, amíg megváltoztatják az élet kilátásaidat.

Én gyakran mondom „Én tudom, hogy ki vagyok én” ez a miatt van, mert az a kép, felfogás, mentalitás, az Isten Igéjéből fakad, amely a számomra kibocsájtatott. Isten tükrében szemlélem magam, az Ő Igéjében, és a szerint cselekszem. Lásd magad az Istennek tükrében és cselekedj az Ige által, beszélj, és élj a szerint, légy az, akinek mond az Ige, hogy vagy. Tagadd meg hogy bármi más légy, mint az a kép, amit az Igében látsz. A sátán a körülmények és bizonyos helyzetek megpróbálhatnak ellenkezőleg befolyásolni, de neked meg kell tagadnod minden ellenkező véleményt! Egyedül ahhoz az életedről szóló
képhez ragaszkodj, amit az Isten Igéje mutatott be neked.

Megvallás
Az vagyok, aminek Isten mondja, hogy vagyok, mindazzal rendelkezem, amire Ő azt mondja meg van nekem, tele vagyok erővel és hatalommal, mert az Ő képességei bennem munkálkodnak. Kijelentem, hogy több vagyok, mint győztes, mert nagyobb Ő aki bennem van, mint az aki a világban van.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Jakab 1:25; 2 Korinthus 3:18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.