2013. május 30.

MI ATYÁNK

2 Jézus pedig ezt mondta nekik: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. 3 A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. 4 És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vigy minket kísértésbe." Lk 11,2-4.

                            MI ATYÁNK

Atyánk, szenteltessék meg a te neved. (Lk 11,2)

Szeretett nagymamámról sok tiszta emlékem maradt. Mindig bejött a szobámba lefekvés előtt, csak hogy meggyőződjön róla, elmondom-e az esti imámat.

Legtöbbször így imádkoztam: "Atyám, aki a mennyekben vagy." Nagymamám finoman kijavította "Mi Atyánk"-ra. Én mégis úgy éreztem, Isten csak az én Istenem. Ha jobban belegondolok ebbe a gyerekkori tévedésembe, látom, hogy nagymamámnak volt igaza. Isten valóban a mi Atyánk, az egész világ Atyja. Mi, mint testvérek, osztozunk a hitünkben. Isten szeretete összeköt bennünket. És ennek nagyon örülök.

Minden nap, mikor a Bibliát olvasom, eszembe jut, hogy egy nagy család vagyunk, egy közös Atyával. Tudom, hogy mindannyian együtt olvassuk nap mint nap ugyanazokat a sorokat. Jézus Krisztus által Isten mindenkit befogad az ő nagy családjába.

Imádság: Istenünk kérünk, segíts felfognunk, hogy valóban szerető Atyánk vagy. Nyugtass meg minket, hogy helyünk van melletted a mennyekben. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." Ámen. (Lk 11,2-4)

Egy örökkévaló családnak vagyunk a tagjai.

John C. Holman (Minnesota, USA)

http://csendespercek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.