2013. május 25.

Dr-Kováts György: Nincs itt a vég!

1Sám 27:1 És mondta Dávid magában: Egy napon mégis el kell pusztulnom a Saul keze miatt, nincs jobb reám nézve, mintha gyorsan elmenekülök a filiszteusok tartományába, [így] Saul felhagy [azzal], hogy engem tovább is üldözzön Izrael egész területén, és [így] megszabadulok az ő kezéből.

Szerinted nem ezt csinálja az ellenség, szerte a világon a keresztényekkel? Mindenhol, ahol csak teheti, beadagolja, hogy adják meg magukat a félelmeiknek. A reménytelenségnek. A kilátástalanságnak. Annak, amit általában látnak és hallanak maguk körül.

Mintha nem lenne kivétel. Mintha nem lenne szabadítás. Mintha nem lenne mennyei kivételezés – pedig van!

A menny kivételező szeretettel szeret téged. Azért váltott meg, mert így szeret. Azért emel ki minden helyzetedből, mert így szeret. Ne félj ezt elfogadni.
Megkülönböztetetten szeret. Kiváltképpen való nép vagy. Megtartásra való nép. Népeket ad helyetted. Váltságodba embereket. Sőt: Jézus Krisztust adta érted, váltságba, hogy megmutassa, mennyire kivételezetté tett téged. Az Egyszülött Fiút, akiben mindenkor gyönyörködött, akit kivételezetten szeretett, odaadta, hogy téged, úgy ahogy vagy, ahogy voltál, és ahogy most vagy, megmentsen! Ez a szeretet kivételező szeretet. Különbséget tesz javadra, hogy megmentsen téged. (Tit 2,14. 1Pét 2,9. Ézs 43,1-4.)

Úgyhogy ne dőlj be az ördögnek – nem fogsz elpusztulni. Egyetlen napon sem. Sem Saul, sem más keze által. Meg fog menteni, meg fog tartani téged az Úr. Megerősít, sőt megsegít, igazsága jobbjával támogat téged. Ne félj, és ne csüggedj, mert Ő a te Istened! (Ézs 41,10.)

Megkülönböztetett szeretettel – ezt vésd be. Ezt mondd ki. Mert ez az igazság!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.