2013. május 26.

Keith Moore: Élj a hatalommal

 Az első és legfontosabb dolog az, hogy ne félj. Ne félj! És megáll ez a kijelentés. Istennek szüksége van a mi hitünkre ahhoz, hogy az legális jogot adjon neki ahhoz, hogy közbe tudjon lépni az emberek dolgaiban. És mint mi a mennyországnak az állampolgárai és ennek az országnak az állampolgárai legális jogunk és hatalmunk van! Mindkét birodalomban, mindkét királyságban szavunk van. De az egyedüli hang, amelyre Isten képes mozdulni, az a hitnek a hangja.

Az Úr emlékezetembe idézte azt, hogy a nemrégiben megtörtént tragédiák, azok nem Isten akarata voltak. Nem voltak Istennek a tetszésére. Ha Isten képes lett volna, legálisan joga lett volna, akkor az Ő tervével megegyezően közbe tudott volna lépni, s akkor Isten ezt megakadályozta volna, ezeket az eseményeket. De mivel a nemzetek kihagyják Istent a dolgaikból… Ha te kihagyod Istent az egyik dologból, akkor kihagyod Őt a másikból is. Nem mondhatod azt az Úrnak, hogy: „Uram, nem akarom a Te kiigazításodat, de szeretném a Te útmutatásodat. Nem akarom, hogy benne legyél a kormányban, vagy benne legyél az iskolánkban, de azt akarom, hogy védelmezz meg engem”. Ez ellentétes dolog, ugye? Ha te eltaszítod magadtól Istent, akkor ellököd Őt végleg. És az Úr megvédelmezett minket. De amivel kapcsolatban az Úr foglalkozott velem, körülbelül egy hete, az az, hogy az ítélet az igenis itt van a nyakunkon, ami erre a világra elkövetkezik. Itt van az ítéletnek az ideje. Isten emlékeztetett engem olyan emberekre, mint Ezékiás vagy Manassé. Nagyon gonosz emberek voltak, de megtértek az ő útjaikból. És mindaz az ítélet, ami őrájuk jött volna ez miatt, Isten eltolta azt egy generációval őutánuk azért, mert ők megtértek a gonosz útjaikból.

Állj ellen!
És éppen ezért te és én is igen fontos szerepet, sőt a legfontosabb szerepet töltjük be ezekben a mostani eseményekben itt a világban. És amit az Úr szólt hozzám ma reggel is, hogyha látjuk a dolgokat, amikről úgy gondoljuk, hogy nem a jó irányba mennek és tudjuk azokról a dolgokról, hogy nem Isten akarata, akkor ezeket nem kell elfogadnunk, sőt nem szabad elfogadnunk. Mert több hatalmunk van annál, mint amiről tudunk. Mert ha látjuk a dolgokat, hogy nem a megfelelő irányba mozdulnak, akkor nagyon sokan hajlamosak arra, hogy föltegyék a kezüket, és azt mondják, hát mit tehetünk mi ez ellen?! Bizony tudunk tenni valamit!  Az Úr nagyon erősen felhozta a szívemben és azt mondta, hogy igenis a lábunkat a földre kell tenni, és ki kell mondani hangosan, hogy „mi pedig így ezt nem fogadjuk el”. Ennél sokkal erősebben kell ennek a dolognak belőled előtörnie! Én erről nem is gondolkoztam, de az Úr mondta, hogyha látod valamiről az életedben vagy akár körülötted, hogy nem a megfelelő irányba megy az a dolog, akkor ne próbálj ott ücsörögni és azt mondani, hogy hát mi megpróbáltuk, hanem mondd ki, hogy nem! A belsődben felkelsz és kijelented, hogy nem! Ez nem így lesz a mi életünkben! Tudjuk, hogyan kell hitben járni, nem? Még akkor is, amikor nem úgy tűnik az a dolog. Szellemi értelemben le kell tenned a lábadat, fel kell állnod és azt mondanod, hogy nem, mi ezt így nem fogadjuk el! Mi ezt így nem fogadjuk el! Mert mi vagyunk a föld sója, halleluja! És az Úr megőrzi ezt a dolgot.

Sokkal több hatalmunk van és jogunk és mondanivalónk, beleszólásunk ezekbe a dolgokba, mint amit gondolnánk. Főként akkor, hogyha az egész Gyülekezeti Testnek egy része fölkel egy emberként, és leteszik a szellemi lábukat a földre, és azt mondják, hogy nem! Mi ezt így nem fogadjuk el, ez nem így fog megtörténni! Nem érdekel, mit mondtak, nem érdekel az sem amaz mit mondott, és nem érdekel az sem, hogy mit gondolnak. Nem emlékszel arra, mit mondott Jézus Pilátusnak? Azt mondta Jézus neki, hogy nem lenne hatalmad fölöttem, hogyha nem adatott volna neked ez a hatalom, hogyha nem fentről adatott volna. Mi tudjuk, hogy ki az, aki igazából az erőt tarja a kezében! Ámen!  Dicsőség Istennek!

Ezért legyünk bátrak a mi hatalmunkban! Legyünk bátrak a mi hitünkben! És hogyha valamit hallasz a híradóban, vagy az újságokban olvasol, és nem a megfelelő irányba megy, akkor ne úgy kezeld a dolgot, hogy „hm, hát most ez van. Hát ez így nincs rendjén…”, ezt ne tedd meg, hanem kelj föl, és mondd ki hangosan, hogy nem! Mi ezt így nem fogadjuk el! Nem, mi ezt így nem fogadjuk el! Mondd ki hangosan, te is próbáld meg ezt kimondani! Hadd nézzem meg, hogy ki tudod-e mondani helyesen: „Nem, mi ezt így nem fogadjuk el, ez nem így lesz, nem! Nem, mert amit megkötsz a földön, mindaz, amit leállítasz a földön a mennyekben is kötve van és amit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva van.… - ámen!

Te és én rá tudunk lépni dolgokra, rá tudunk telepedni dolgokra szellemi értelemben. Le tudjuk állítani a dolgokat! Az ördög pedig nem akarja, hogy mi ezt tudjuk. Az ördög azt akarja, hogy mi azt gondoljuk magunkról, hogy egy segítség nélküli valakik vagyunk. Áldozatok, akik csak ülnek és nézik az eseményeket, és hogy nézik azt, hogy na, most vajon mi fog történni. Nem! Ez hatalmasabb bennem, mint ahogy ezt most ki tudom fejezni, de úgy hiszem, hogy érted miről beszélek. Mi nem senkik vagyunk ezen a bolygón, mi a mennyország állampolgárai vagyunk! És mi ennek az országnak az állampolgárai vagyunk. Mi vagyunk az állampolgárai Isten királyságának és az Ő Teste vagyunk itt a földön. Ámen! És megvan a jogunk, hogy a sarkunkra álljunk, és valamit mondjunk. És a legfontosabb dolog nem az, hogy a média halljon felőlünk, hallja, amit mondunk, hanem az a legfontosabb, hogy a szellemben hallják azt, amit mondunk. Ámen. És mondom ezt azzal kapcsolatban, hogy igenis lesznek a jövőben dolgok, amik történnek majd. Szükségszerű az, hogy a sarkunkra álljunk, a szellemi lábainkra álljunk és lezárjuk ezeket a dolgokat, leállítsuk őket, és azt mondjuk, hogy nem, nem!  Nem, mi ezt így nem fogadjuk el és ez nem így fog megtörténni. És az ördög azt fogja kérdezni, na vajon te mit tehetsz? És azt mondod neki: na, csak figyelj, csak figyelj! Az ördög azt akarja, hogy azt gondoljuk magunkról, hogy teljesen erőtlenek vagyunk, hogy áldozatok vagyunk.

Uralkodj királyként
De mondom neked, hogy több hatalmunk van itt, ezen a földön, mint bárki másnak. Még háromszor el kell ezt mondanom: azt mondtam, hogy több hatalmunk van itt a földön, mint bárki másnak! Több hatalmunk van ezen a földön, mint bárki másnak! Nekünk, a Gyülekezetnek, a Krisztus Testének több hatalmunk van ezen a földön, mint bárki másnak. És amikor mi felállunk és kijelentjük, hogy ez így nem lesz, akkor nem is lesz úgy! Uralkodnunk kell királyokként ezekben az időkben, ebben az életben, ezt mondja nekünk a Római levél. Halleluja! A legnagyobb kihívás számunkra az, hogy ezt elhiggyük, és ez alapján cselekedjünk.

Hiszem, hogy megérted azt, hogy azok a tanítások, amelyeken átmentünk, összefüggésben állnak ezzel, amiről most beszélünk. Hogy igenis vonatkoznak most ezekre a mostani eseményekre a világban, az életünkben. Úgy hiszem, hogy ahogy továbbmegyünk, egyre világosabban fogod ezt látni. Hadd halljam, hogy még egyszer mondjátok, hogy ezt így nem fogadjuk el! Ez nem lesz így! Azt akarom, hogy ezt bátran kijelentsétek és hajlandók legyetek azonnal kijelenteni. Mi van akkor, hogyha úgy tűnik, hogy a dolog nem változik meg, és továbbra is csak ugyanolyan? Mit mondasz? Azt mondod, hogy használod azt, hogy mi, – az egész Gyülekezetről beszélve ilyenkor –, mi ezt így nem fogadjuk el! Mi Isten akaratát fogadjuk el. Isten akarata a miénk.

http://mennyeihir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=206:elj-a-hatalommal&catid=9:hit



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.