2013. május 24.

Pásztor Chris: Képzeletben jelenítsd meg a vágyadat


Készítette: József Balogh

Mivel hogy nem a láthatókra tekintünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2 Korintus 4:18).

A fenti vers megmutatja nekünk a hit alapvető elveit, ami által látod a láthatatlant! Neked képesnek kell lenned arra hogy vizualizáld azt amire vágysz, először is belül lásd. Ez fontos mert te nem birtokolhatod azt, amit nem látsz.

Bármilyen változásra vágysz, ha először nem kap helyet a szellemedbe vagy amit te nem látsz belülről, nem fog kívül megnyilvánulni. Ábrahám a hit nagy ősatyja, először is látta Isten látását, aki megígérte, hogy sok nemzetek atyjává teszi őt: „És kivitte őt (Isten) és monda: Tekints fel az égre és számláld meg a csillagokat, ha azokat megszámlálhatod, és monda néki: Így lészen a te magod….” (1 Mózes 15:5-6). Isten segített neki mindezt látni.

Amint Józsué tervezte, hogy megtámadja Jerikót, az Úr azt mondta neki: „..Lásd kezedbe adtam Jerikót, és annak királyát, és annak főembereit” (Józsué 6:2).

Jákob, amikor becsapatott az ő Lábán nagybátyja által, a képzelet erejét használta fel, hogy tervét létrehozza, befestette a bárányokat, hogy csíkosakat, pettyegetettek, és tarkákat szaporítsanak, (olvasd el az inspiráló történetet az 1 Mózes 30:25-43, 1 Mózes 31:1-13). Ő elmondta a szellemi részét ami történt az 1 Mózes 31:10-ben, „Mert lőn a juhok foganásának idejekor, szemeimet felemelém, és látom vala álomban, hogy ímé a juhokat hágó kosok csíkos lábúak, pettyegetettek és tarkák.”

Ezek a példák is mutatják mennyire fontos a számodra, hogy legyen az elmédbe a vágyad képe egy pozitív hozzáállással, mert a te látásod kiterjedése az áldásod határa. A te képzeletbeli erőd a te kreativ képességed, neked látnod kell a láthatatlant, neked úgy kell látnod ahogy Isten lát. Megjelenítvén a képet, megélvén azt mint valóságát annak amit az Ige mond rólad. Szemléld a siker és győzelem szintjét, amit szeretnél elérni és lásd magad azon a szinten működni.

Ima
Drága Atyám, köszönöm neked, hogy megvilágosítottad az elmém szemeit, és szellememet hogy lásson,értsd meg és fogd fel a szellemi valóságot. A győzelem kiváló életét élem, a diadal, dicsőség, átváltozom az én elmém megújulása által, a te Igéd ereje által, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 1 Mózes 13:14-15; Prédikátorok 3:11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.