2013. május 31.

Megöregedni

...ha a külsõ emberünk megromlik is, a belsõ emberünk mégis megújul..." (2Korinthus 4:16)

Onnan tudod, hogy megöregedtél: ha a térdeid recsegnek, és nehezen tudod becsatolni az övedet; ha olyan dolgokon vitatkozol, mint például melyik mûfogsorragasztó a legjobb; ha egy hintaszékben üldögélsz, de már nincs erõd hintáztatni magad; ha mire meggyújtod az utolsó gyertyát a születésnapi tortádon, addigra az elsõ már leég; ha többé már nem tartod mulatságosnak az öregedésrõl szóló vicceket. Az öregedés nem való a félénk szívûeknek, ezért a Biblia némi bepillantást ad nekünk, hogy ez mivel jár.

Izsák látása megromlott (1Mózes 27:1). Dávid mindig fázott (1Királyok 1:1-4). Pál úgy beszél magáról, mint én, az öreg Pál" (Filemon 9), és beszél az idõs kor fizikai és lelki fájdalmairól - hogy cserbenhagyottnak, magányosnak érzi magát, hogy csalódott a munkatársaiban, hogy el kell köszönnie barátaitól, akiket valószínûleg soha nem lát többé (2Timóteus 4:9-21).

Valaki így írt errõl: Legutóbbi születésnapomra a nõvérem ezt az üzenetet küldte: »A rossz hír az, hogy külsõ emberünk megromlik.« (Ugye említettem, hogy õ a nõvérem, és szeretem arra emlékeztetni, hogy õ mindig idõsebb lesz nálam!) Majd hozzátette: »A jó hír az, hogy nem csüggedünk... ha a külsõ emberünk megromlik is, a belsõ emberünk mégis megújul napról napra.«

Ha minden porcikád recseg-ropog, a kezedet begörbíti az ízületi gyulladás, szemeid gyengék, lassan tudsz csak menni, alig hallasz, vagy a szíved a koleszterintõl dobol, ne csüggedj! Isten már készíti az ünnepséget a mennybe érkezésed napjára, ahol többé nem leszel öreg, mert ott kortalanok élnek."


www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.