2013. május 5.

Dr-Kováts György: PÜNKÖSD-5.


Hanem VESZTEK erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok, és lesztek nékem TANÚIM… (Acs 1,8.)

Ez a menny akarata. Légy TANÚ. Akarja, hogy Jézust megismerhessék melletted. Akarja, hogy ne lehessen „kitérni” Jézus elől, ha te ott vagy. (Ez nem erőszak. De ellenállhatatlan – letagadhatatlan – szeretet, erő és józanság / szembenézés a realitásokkal.)

Hanem VESZTEK erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok, és lesztek nékem tanúim… (Acs 1,8.)

"VESZTEK" - nem pénzért. Azért "veszed" az erőt, mert Ő adja. És te kész vagy elfogadni. Engedelmes vagy, és akarod, igényled mindazt, amit Ő akar neked adni, hogy betöltsd küldetését! Ha erre vágysz, akkor igényled azt is, amit Ő készített el neked, ahhoz, hogy helyesen, jól, hatékonyan be tudd tölteni küldetésedet! Ez pedig, most, itt, ebben az esetben, nem más, mint a Szent Szellem ajándéka. Acs 1,8. "Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok, és lesztek nékem tanúim..."

Hanem VESZTEK erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok, és lesztek nékem tanúim… (Acs 1,8.)

"VESZTEK" - nem sózzák rátok... vesztek - vagyis kapjátok: ha elfogadjátok. Mert a te Istened ilyen. Nem "önti rád", nem "dobja utánad" - készséged és igényed (vágyad) mértékében kapod, ha készen állsz fogadni. Ilyen a Szent Szellem ajándéka!!!

Ez a Pünkösd... azok KAPTÁK meg, akik várták, igényelték, komolyan vették az ígéretet, imádkoztak érte, együtt, egy szívvel-lélekkel, egy akaraton, megegyezve abban, hogy kitartanak, és megvárják, amit az Úr mondott, ígért nekik - és akik meg is tették ezt.

Ez volt Pünkösd. Vártak, és imádkoztak. Azt akarták, amit az Uruk akart, és ígért. Ez volt a hitük - az engedelmességük, a hit cselekedete, amit azért tettek, mert KOMOLYAN VETTÉK, amit az Uruk mondott nekik. Megígérte. És ezért várták... :)

Szerinted, most másként lenne? ... ?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.