2013. február 2.

Dr Kováts György: GYŐZD LE AZ ELLENÁLLÁST - 14.


Zsid 10:38 Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál (hüposztello), abban nem gyönyörködik (eudokeó) a lelkem.
Zsid 10:39 De mi nem vagyunk meghátrálás (hüposztolé) emberei, hogy elvesszünk (apoleia), hanem hitéi, hogy életet (psziché) nyerjünk (peripoiészisz).

Javaslatom – tapasztalatból: amit elkezdtél, az Úrtól, az Ő indítására – soha ne add fel, mert megerősíted az ellenséget a támadásában.

Ha látja, hogy sikerrel járt, ha egy kis lázat, vagy plusz befizetnivalót rád hozott (mondjuk lebilincselték az autódat, miközben mindent félretéve elmentél egy lelkigondozásra, és segítettél valakinek), és ezért úgy kezdesz gondolkodni, hogy „nem érdemes” ennyit belefektetni, „az Úr nem áldotta meg”, stb., akkor LEGKÖZELEBB IS hozni fogja.

Szeretnéd ezt? Ha nem, akkor „kutyaharapást szőrivel” – vagyis CSAKAZÉRTIS folytasd, amit elkezdtél, minden ellenállás ellenében, mert ez van az Úrtól. Ez a tanítványi hozzáállás. Az ördög nem fog megváltozni, ezért legyőzheted. Ha megszégyeníted, és CSAKAZÉRTIS kitartasz abban, amit az Úrral elkezdtél, akkor győzni fogsz. Ő fog meghátrálni. Ellene állsz és elfut tőled. Ígéreted van rá.

 „Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek” (Jak. 4,7)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.