2013. január 22.

Suchné S.Ilona: Ahogy a Noé napjaiban történt….”


 (Máté 24:37)

Súlyos és konkrét, de mégis izgalmas  üzenete van ma is a Szent Szellemnek úgy érzem.

Legtöbbször két alapvető módon jönnek hozzám az üzenetek. Az egyik az, amikor kapok egy mondatot, elkezdem leírni, és egyszeriből mire tudatára ébredek, már lett is belőle 4-5-6 oldal, mert a Szent Szellem mondatról mondatra diktálja. A másik féle mód az, amikor kapok egy igei képet szellemben, és azt nekem kell mondatokba öntenem, ez már nehezebb, és nagyobb a tévedés lehetősége is. Nos, ez a mai ez utóbbihoz tartozik, mivel rész szerinti a prófétálás és rész szerint való a szellemi ismeretünk is, és mivel emberek vagyunk, magunkba hordozzuk a tévedés lehetőségét is, ezért mindenképpen szükséges ezt az üzenetet is szellem által megvizsgálni.

Noé – az új kezdet apostoli előképe

Amikor a gonoszság megsokasodott, akkor Isten elküldte Noét, ma, amikor a végidőkben, Jézus Krisztus eljövetele előtti utolsó időkben a gonoszság újból megsokasodott, elküldi az Új Kezdet apostolait, akik az ítélet és a kegyelem üzenetét hirdetik.

Az új kezdet apostoli generációját látom előjönni és feltámadni Magyarország horizontján.

Ez a generáció átment Isten ítéletének nehéz időszakán, megtisztulva, megszentelődve jön elő. Amit az Úr Noé idejében tett, jel és intő példa ma a világ számára. Ma az Úr ítélete az egyház megítélése után, a világ felé irányul.

Isten népe!

Eljött az idő, amikor fel kell kelnie a felébredt apostoli generációnak, és a megtérés, a bűnbocsánat üzenetét kell hirdetnie a világ felé, megmentve őket a pusztulástól, a súlyos ítéletektől.

                       Közeledik az Ítélet napja!

Isten népe már tudni fogja, hogy magukat megítélve, nem esnek ítélet alá, most a világban kell a megtérést hirdetnünk. Isten Szelleme ráterheli a hivők szívére a világban a megtérés üzenetének hirdetését, mert ekkor az ítélet Felmentő lesz a megtérők számára.

Ítélet: amely lehet felmentő és elmarasztaló is.

Noé kegyelmet talált az Úrnál- Noé nemzedéke ma is, ebben az évben a kegyelemben és irgalomban fog élni, az Úr jelenlétének „bárkájában”.

Ebben az ítéletben, az egyházban is csak az marad meg, ami szent, ami tiszta, ami Istentől származik, ami kinyilatkoztatásból van.

Noé generációja az a „szent maradék”, akiket az Úr megtartott az Ő ítélete idején. Ez a kemény mag fogja felrázni az egyházat és a világban élőket. Ez a megmenekült kemény mag, új kezdetet hirdet, a feltámadás erejével szolgál, és Isten ítélete alatt természetfölötti szellemi és fizikai ellátást biztosít a szükségben lévőknek.

Noé napjai elközeledtek, Noé napjai ma intő példa a számunkra. Az egyház ma még nincs Isten jelenlétének mentőbárkájában, ma még nem az Úr jelenlétében él, ma még a programok kötik Őt le, ma még a világ felé kacsingat.

Azok a keresztények, akik Istent csak úgy követik, hogy hetente elmennek egy istentiszteletre, de idejük nagy részét a világi dolgok kötik le, a gondolkodásukat átszövi a világgal való azonosulás, nos ők nincsenek Isten bárkájában.

De sokan azok sincsenek benn a bárkában, akik azt hiszik, hogy benne vannak. Akik csak a szükség idején hívják segítségül az Urat, de nem elkötelezettek és nem függnek tőle teljesen, nem engedelmeskednek nap,mint nap a kijelentett rhéma igéjének. Azok, akik megelégszenek egy általános Istenhittel, nincsenek bent a bárkában. Kevés az, hogy van egy Istentudatod és Istenhited, kevés az, hogy templomba vagy gyülekezetbe jársz, kevés az, és ne nyugtasson meg, hogy karizmatikus keresztény vagy, nyelveken szólsz. Nem ez a bárkában lévők, a megmenekülők, a túlélők kicsiny seregének az ismertetőjele! Nem!

Noé apostoli generációja, a szent Isten ítélete által megtartott és megszentelt, tűzben megpróbált nemzedék, aki  ég az Úrért, nemcsak a szájával, hanem teljesen egységben van Vele, és nem nélküle él és szolgál.

Amit pedig az Úrral végeznek, az dicsőséges, természetfeletti, és az Úr kezének lenyomata rajta van azon a munkán. Erről fogják megismerni Noé generációját, az utolsó apostoli – prófétai generációt, mielőtt az Emberfia eljön.

Noé apostoli – prófétai generációját a Szent Szellem ereje árnyékozza be, a Szent Szellem ereje meggyőzi őket bűn, igazság és ítélet tekintetében. És miután a Magasságos ereje beárnyékozta, meggyőzte őket a bűneikről, megtisztította őket Isten igazságosságának erejével, megítélte őket az ige fényében, azután felkelnek és Isten dicsőségének, erejének hatalmával, fenségének kenetével és fennhatóságával felruházva képviselik Isten igazságait, Isten királyságát itt a földön. Erről lesz felismerhető az új kezdet apostoli generációja az elkövetkezendő időkben.

Isten napjainkban fogja kibocsátani ítéletét a földre, de ahogy Noé napjaiban, úgy lesz ma is. Látható lesz irgalma, kegyelme és igazsága is egyben, a kettő együtt, egyszerre.

A Szent Szellem tanácsa ma azoknak szól, akik bekerülnek az Úr bárkájába, de nem értenek még mindent. Amikor elkezdődik szellemileg ez a folyamat az ember életében, azt a fizikai körülményei is követni fogják és változás áll be a környezetében is. A bárkába való belépéshez az kell, hogy a Szent Szellemnek egy nagyobb világossága érkezzen a hívőhöz, hogy annak a szelleme elkezdjen látni és hallani. Akkor elkezd álmokat. látásokat, rhémákat kapni, egyszerűen a szelleme elkezd feltámadni és az Istennel való kommunikáció nagyon valóságos lesz, már nem csak egyoldalú az imádkozás, hanem kialakul egy dialógus, amit addig a vallásos szellem megakadályozott.

Nos itt és így kezdődik az új élet és így kezd el a keresztények sokasága a Noé generációjához tartozni, bár ennek feltétele még a feltétel nélküli engedelmesség az Úr kijelentett szavának, az itt kapott rhémáknak. És amikor elkezdődik a szellemi fül hallása és a látás,közvetlenül az Úrtól, akkor elkezd egyszeriből minden megváltozni a hivők életében.

A világban vagy a vallás börtöneiben sok mindent szabad tenni, az emberek megengednek maguknak olyan dolgokat, amelyekre ezután Isten elkezd rámutatni. Abban a pillanatban,amint a hivő elkezdi megérteni, meglátni, meghallani és megtenni, amit mond neki Isten Szelleme, az első, ami történni fog az, hogy kihozza őt a felekezeti barikádjából, amelyben a vallás bezárta a szellemét.

-  „Hu! Ez kemény, ezt nem akarom, ezt nem tudom felvállalni, nem, nem!”

Azonban ez fog történni veled, mert csak azután fogsz tudni bemenni abba a bárkába , amire Isten mondja, hogy készítsd el. Nos, hogyha átvezet ezeken a viharos napokon, amivel ez a lépés jár, sok mindent meg fogsz tanulni, bölcsességed egyre növekszik, de ez már nem a tudás növekedése, ez a szellemi bölcsesség, és a kettő között - most fogod megérteni,- hogy különbség van!

A nehéz pillanatok mellett, a magányosságérzés harcai között, mégis élmény lesz,mert Isten szavát nap, mint nap hallod, a közelségét élvezed, nem leszel egyedül.

Látok egyre több és több hivő embert beszállni ezekbe, a bárkákba ma, látok egyre több és több keresztényt engedelmeskedni Istennek, amikor szól nekik: „ építs bárkát, csinálj bárkát, mert veled szövetségre lépek!”

Isten Népe!

Figyelj, és vedd komolyan a Szent Szellem szavát! Ez az a szellemi hely, amely meg fog téged tartani a végidőkben, az Emberfia eljövetelének napjaiban. Vállald fel az ezzel járó minden engedelmességet!

- Mivel jár még ez a bárkaépítés, és a bárkába való bemenetel?

Többek között a régi kapcsolatok feladásával, Isten új kapcsolatokat, Isten szerinti kapcsolatokat készített el ezen a helyen, olyanokkal, akik nem a vallást gyakorolják, hanem veled együtt építik a bárkát, akik nem a felekezeteiket építik, hanem Isten királyságát.

Sajnos azonban ma még azt látjuk, hogy azok, akik elkezdtek bárkát építeni, és új kapcsolataik lettek, Isten kihozta őket a vallásgyakorlásból, a vallásos, intézményes börtönökből, akkor a régi ismerősök lenézik őket, gyakran meg sem ismerik őket, addig jó barátságban lévő keresztények lesznek egyszerre hirtelen idegenek.

 Testvér a testvért felsőbbrendűségi pozícióból, szellemi gőgből elárulja, kitagadja, a régi pásztor olykor kárhoztatja azokat, akik elkezdenek Istennek engedelmeskedve szellemi bárkákat építeni, gyakran gonosznak ítélik őket, fekete bárányként kezelik őket, megtévesztettnek bélyegzik őket és hamisnak. De valószínű Noéval is ezt tették, mert emberi és földi szemmel nem látszott logikusnak és értelmesnek a bárkaépítés a sivatag közepén.

A vallásban nincs látás, ezért meg kell tanulnunk mindjárt a bárkaépítés elején a megbocsátást, és a kárhoztató, vádló, rossz hírkeltő negatív beszédeket nem befogadni, elutasítani és szellemben megsemmisíteni őket. A bárkaépítők egyszeriből szellemi harcossá válnak. Néhol ma még magányosak, mert kevés „Noé” van, aki meghallja Isten szavát, azonban egyre többen lesznek.

A bárkaépítők elkezdenek kis csoportokat, kisközösségeket alkotni és egymásért imádkozni. Az Úr megtartó ereje van és lesz velük, és családjaikkal ezekben a nehéz, kezdeti időkben.

De amint jól haladnak a bárkaépítéssel, az Úr olyan lesz számukra, mint egy oltalom, vár, egy biztos menedék, és ide fognak kívánkozni mindennap.

Lesz, akiknek a munkahelyét is meg fogja az Úr változtatni, fel kell ismerned azt a kaput, amely ilyenkor elkezd bezáródni mögötted, ne akard azt újra kinyitni, ne erőltesd azt, ne zörgesd azt az ajtót, amely bezárult, mert egy új kapu elé vezet Isten ezután, ismerd fel és menj be rajta.

Fontos: ezidőre már kezdjük megtanulni azt az imát is alkalmazni, hogy: „ ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd” azért, mert ebben a percben lehet, hogy nem az álmaid munkahelyét fogod megkapni, azonban megnyugtató az, hogy tudod. Te most nem csak Isten megengedett akaratában vagy, hanem benne vagy az Ő tökéletes akaratában.

„És mi van a szolgálattal?” – kérdezheted így a bárkaépítés elején.

„Én mindig aktívan szolgáltam az Urat, most szeretném ebben az új szituációban folytatni, hiszen látok, hallok, mostmár tele vagyok erővel, van mit adnom az embereknek , kaptam álmot, látást, hogy mit és hogyan, az Úr megmutatta az identitásom, hát gyerünk, csináljuk.”

A Szent Szellem tanácsa az, hogy jó megvárni azt,amíg Ő elkezd előttünk járni. Engedjük meg neki, hogy Ő bontakoztassa ki az álmainkat, meg kell tanulnunk Vele együtt építkezni. Azokat az álmokat,látásokat, igéket érdemes leírni, hogy az elkövetkezendő hit – próbák idején megerősítsenek bennünket. Ugyanis minden Istentől jövő álom, elhívás, látás először meg lesz próbálva. Nem mindjárt és nem azonnal történnek a dolgok. Isten időzítése más, mint az emberi időzítés.

Meg kell halnia először annak az álomnak, látásnak, szolgálatnak az elhívásnak, hogy azután feltámadva, már ne mi végezzük, hanem Isten tegye rajtunk keresztül.

De addig is Isten Szelleme dolgozik rajtunk, és elkezd bennünket felkészíteni arra a szolgálatra, küldetésre, amelyre elhívott.

A bárkaépítés kívülről, külső szemmel, földi gondolkodással nézve nem egy felemelő, dicsőséges dolog, nem egy perspektíva és nem a karrierépítésről szól, sem nem az önmegvalósításról. Egészen más!

Nem olyan, amire elsőre gondoltál, de ne hagyd abba, nem teheted meg, mert ez a te és a családod megmenekülését szolgálja.

Biztat és bátorít téged a Szent Szellem, - hogyha teljesen egyedül is építesz – „hogy folytasd, ne félj, veled szövetségre lépek, menj be a bárkába!”

Az új kezdet apostoli generációja megmenekül az eljövendő ítélet elől,mert felépítette az Isten Szelleme által adott terv alapján a szellemi bárkát.

Ennek a mentőbárkának kettős tartalma van, az egyik az szellemi jelentőségű. ez az, amikor ki kell zárnunk magunkat a világból, kell egy olyan hely, ahol csak mi vagyunk az Úrral, ahol meg kell hallanunk a hangját, ahol Noé semerre nem nézhetett csak fölfele, az Atyára.

Egy szellemi oltárt kell állítanunk az Úrnak naponta és mennyei légkört kell teremteni a családunk életében, azért, hogy az elkövetkezendő ítéleteket el tudjuk hordozni, és meg tudjunk állni.

Csak azok fogják túlélni, akiknek lesz ilyen szellemi bárkájuk, akik bemennek a z Úr jelenlétének szellemi bárkájába, csak azok fognak megmaradni hitben és növekedni, csak azok fognak az okos szüzekhez tartozni, akik Isten jelenlétében sokat fognak időzni, akik  készülnek a Vőlegénnyel való nagy találkozásra.

Egy mentőbárka, ami egy szellemi hely, ahova elvonulsz te és a családod és az Úrral vagy.

De van egy másik üzenete is Noénak számunkra, a végidők keresztényeinek, van egy másik jelentéstartalma a bárkának. Ez a nemzedék nemcsak szellemi bárkát épít majd, hanem fizikailag is lesz egy olyan küldetése, hogy mentőbárkákat épít és nemcsak a családja számára, hanem a világ vagy a hívők számára is.

A fizikai bárkaépítés az önellátásról szól, a termőföld - művelésről, a mezőgazdaságról szól, és az élelmiszer saját előállításáról szól. – Ez a Szent Szellem szava ma az előttünk álló időkre.

 Az Úr azt akarja,és azt parancsolja most azoknak, akik engedelmeskedni akarnak az Ő szavának, akik nem akarnak a világgal együtt mozdulni.

 „ Csinálj magadnak bárkát, mert veled szövetségre lépek, menj be a bárkába, fiaiddal, feleségeddel és fiaid feleségével együtt, és vigyél be a bárkába minden élőlényből, mindenből kettőt – kettőt, hogy életben maradjanak veled együtt. Vigyél magaddal mindenféle eledelt, ami csak megehető. Gyűjtsd be magadhoz, hogy legyen ennivalótok neked is, meg azoknak is. Noé meg is tett mindent, úgy járt el, ahogyan Isten parancsolta neki.”

Több napja van rajtam ez a mennyei teher az üzenet miatt, az Úr szólt és először nem tudtam, hogy mit kezdjek ezzel az üzenettel, kicsit féltem a kihirdetéstől. De ma világosan látom, hogy eljött ennek az időszaka. Az új kezdet apostolai hirdetik: a bárkaépítés időszaka elkezdődött!

Ez pedig azt jelenti, hogy aki teheti, aki teheti, szerezzen, vagy vásároljon földet és művelje azt, és saját terméséből raktározzon. Élő állatai legyenek, hogy ne a babiloni rendszer génmanipulált, idegen tartósítószerrel és vegyszerrel kezelt élelméből kelljen táplálkoznia, és ne azt tegye a fagyasztóba, hanem saját állatokat neveljen, saját növényeket termeljen, és  RAKTÁROZZON, SPÁJZOLJON be.

Minden családnak legyen egy központi hely, ahol raktároznak, ezek legyenek ilyen mentőbárkák a szükség idejére, ez az Úrnak a szava ma, és nagyon félve hirdetem ki, de érzem a Szent Szellemnek a késztetését erre.

Mi sosem gondolkodtunk ebben az életformában, de az Úr bennünket is egy ilyen szituációba helyezett bele, azt látom, hogy azért, mert már korábban is mondta, hogy prófétai jellé tesz engem.

Építs bárkát szellemileg, építs bárkát fizikailag Isten népe! – ezt mondja az Úr.

„Köszönöm Atyám, hogy akik engedelmeskednek neked, azok egy új kezdetet fognak veled megélni. Köszönöm Atyám ezt az új kezdetet!”

Még az van bennem, hogy az új kezdet apostolai fognak most felemelkedni, és akik az ő bárkájukba beszállnak, azok meg fognak menekülni, azoknak a saját egyéni, személyes bárkájuk is áldott és gyümölcsöző lesz.  Lehet, hogy a környezetében valaki egyedül építi ezt a bárkát, de szellemben mégis egy apostoli- prófétai bárkához tartozik, beszélni fog erről a Szent Szellem minden bárkaépítőnek.

Ahogy Noén és fiain ott volt a védelem, az áldás, úgy természetfeletti módon fog az Úr gondoskodni a vetésekről, az állatok szaporodásáról, természetfeletti lesz a szaporodás, sokasodás kenete az Új Kezdet apostoli generációján.

Azt mondja a Szent Szellem, hogy a Noé élete prédikál ma.

Noé generációja, az Új kezdet apostoli generációját Noénak ez az áldása fogja kísérni az elkövetkezendő években:

- a föld áldása, amely áldást és ellátást ad,- nyugalmat, vígasztalást,megtartást ad a kemény ítéletek idején,megmenekülést, szaporodást, gyarapodást, sokasodást - és legfőképpen a kegyelmet, mentesítést a világot ért ítélet alól.

I.Mózes 5:29

„Lámek Noénak nevezte el, és ezt mondta: Ő vígasztal meg bennünket kezünk fáradságos munkájában a termőföldön, amelyet megátkozott az Úr.”

Ez prófétai szóval van kihirdetve Jézus nevében.

2013-01-21

Suchné S.Ilona

http://judaoroszlanja.gportal.hu/gindex.php?pg=35496148

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.