2013. január 9.

Spurgeon: A HIT


„Aki hisz Őbenne (Jézus Krisztusban), az nem jut ítéletre” (János 3,18)

Az Írás az üdvözülésről a legközérthetőbb nyelven beszél, mégis talán nincs olyan igazság, amelyről több tévedés hangzott volna el, mint a hittel kapcsolatban, ami által a lelkek üdvözülnek. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy Krisztus minden tanítása rejtélyes - nem önmagában, hanem mert rejtve vannak az elveszettek előtt, akiknek a szemét e világ istene megvakította.

Az Írás olyan egyszerű, hogy azt gondolhatnánk: „Mindenki olvashatja”; de az ember látása olyan homályos és értelme olyan fogyatékos, hogy az Írás legegyszerűbb igazságát is eltorzítja és félreértelmezi.

És valóban, testvéreim - még azok számára is, akik személyesen és tapasztalatból tudják, hogy mi a hit - nem mindig könnyű pontosan meghatározni, mi is az. Gyakran azt hiszik, hogy fején találták a szeget, de aztán siránkoznak, hogy kudarcot vallottak. Miközben erőlködnek, hogy leírják a hit valamelyik oldalát, azt veszik észre, hogy elfeledkeztek egy másik oldaláról, és miközben megpróbálják megszabadítani a szegény bűnöst valamelyik tévedésétől, gyakran még súlyosabb tévedés felé vezetik.

Azt hiszem, nyugodtan elmondhatom, hogy bár a hit a legegyszerűbb dolog a világon, nagyon nehéz írni róla, mert nagy jelentősége miatt lelkünk megremeg, mihelyt megpróbálunk beszélni róla, ezért nem tudjuk olyan világosan leírni, ahogyan szeretnénk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.