2013. január 12.

Prófétai üzenet a 2013-as évre II rész


Igen jön és felfakad a dicsőség, Isten ereje, Isten jelenléte olyan erőteljes lesz, hogy az ellenség megremeg és az emberek is képesek lesznek leborulni, feladva minden óemberit és minden eddigi tikos bűnt.

Ahogy Isten dicsőséges jelenléte egyre közeledik, már nem tehetünk azt, amit akarunk, már nem beszélhetünk úgy, ahogy eddig, már nem engedhetjük meg magunknak azokat az addig megtűrt, szentségtelen magatartásmodorokat, amelyek addig olyan jól megfértek a hívők életében.

Isten jelenléte végigdübörög Magyarországon (is), ebben a jelenlétben benne vannak az Ő csodái, benne van a végidőkre elkészített kenet, benne vannak az Ő megoldásai, és benne van a természetfeletti.

A Szent Szellem felhő és tűzoszlopa felszabadítja a teremtő csodákat, a gyógyulásokat, szabadulásokat, Isten dicsősége szétporlasztja a felekezeti barikádokat, amelyek mögé elrejtőzött sok hívő keresztény.

ISTEN JÖTT A TÁBORBA! JAJ NEKÜNK! ILYEN MÉG NEM VOLT SOHASEM! – mondja az ellenség.

Az ellenségnek menekülnie kell ebből a táborból is és Isten népe életéből is.

Ezért azt látom, hogy sokan, akik eddig nem értették, hogy miből kell megtérnie a hívőknek, sokan sírva fogják keresni a megbánás helyét és azok is megtérnek, akik eddig nem értették, vagy nem akarták megérteni a megtérésre hívó szót.

Mielőtt ezt az üzenetet megkaptam, hosszan időztem az Úr szentséges jelenlétében, és nyelveken imádkoztam, az van bennem, hogy ez a magyarázata annak, amit nyelveken kimondtam.

Az ellenség sokszor jobban érzi Isten meglátogatásának közeledtét, mint mi emberek, ezért ezekben a napokban felvértezi magát és még erőteljesebben ontja a pokol mocskát erre a világra.

Keresztények sokasága veszi fel a harcot ellene, de ma is sokan vereséget szenvednek, mint akkor Izraelben és azok, akik mellőzik a megtérést, el fognak bukni ezekben az időkben, mint Hofni és Fineás.

Az egyházban lévő Hofnik és Fineások, akiken keresztül Béliál szelleme működik, a szellemi paráznaság hamis istentiszteleteinek gyakorlása közben, el fognak bukni, le fognak lepleződni. Mert az Isten szentséges jelenléte, amikor megérkezik, azt a kenetet is hordozza magában, hogy megtérés nélkül, ítéletet eredményez.

Azok az Anániások és Safírák, akik hazudnak a Szent Szellemnek, félre lesznek állítva ma is. Ma Isten apostoli – prófétai kenete olyan erőteljes lesz, hogy ilyen nyilvánvaló módon fog lelepleződni a bűn. (Ez már jól látható módon elkezdődött hazánkban is több helyen.)

Akarjuk még az ébredést és az Isten meglátogatását?

Meg kell értenünk, hogy nem szolgálhatunk tovább úgy, mint Éli háza népe! Nem hirdethetjük tovább a felekezeti barikádjaink mögül a felekezeti gondolkodásunkat és a saját evangéliumunkat.

A felekezeti gondolkodás bekorlátozza a hívőket, saját vallást csinál, felsőbbrendűség érzést táplál, felekezeti gőgöt eredményez, amely a „barikádon”kívülálló testvéreket elutasítja, előítélettel kezeli, lenézi, gyakran még csak köszönésre sem méltatja.

De egyik felekezet sem fogja kisajátítani és magáénak tulajdonítani, vagy meglovagolni Isten meglátogatását és az ébredést!

Erős megtérési hajlandóságot látok közeledni ezzel a felhő és tűzoszloppal, mégis lesznek olyan gyülekezetek, egyházak és hívők, akik nem ismerik fel az Úr meglátogatását, csak, mert nem úgy jött el és nem azokon keresztül jött el, akiktől legjobban várták volna. Onnan elvétetik az Isten jelenléte, és hatalmas ítéletet fog eredményezni továbbra is.

Ikábódokat fognak szülni azok a gyülekezetek, ahol nem lesz bűnbánat és megtérés, ahol nem ismerik fel az Istentől küldött szolgálatokat, szolgálókat és elutasítják.

Isten dicsőséges, szentséges jelenléte előtt, meg fog hajolni és ítéltetni minden hamis kultusz, hamis bálvány és hamis istentisztelet. Ahogy az a halformájú bálvány, a Dágon szobra arccal a földön feküdt az Úr ládája előtt, úgy minden „halformájú” istentiszteletnek látszó összegyülekezés, és minden kereszténynek mondott tanítás, szolgálat, minden álkeresztény megmozdulás, idegen vallás ítélet alá esik az Úr szentséges jelenléte előtt, le fog lepleződni.

Az Isten meglátogatásának és dicsőséges jelenlétének a közelségében lehet élni, de csak szentségben.

A frigyláda Izraelben Isten közelségének és valóságos jelenlétének a jelképe volt, tartalmazta a törvénytáblákat, a mannát és Áron kivirágzott vesszejét. Mert az Isten jelenlétében benne van ma is, Isten élő, kinyilatkoztatott szava, a mindennapos ellátás a menyből, és benne van az Úr papjainak – akik az Ő jelenlétében élnek – a mennyei támogatása.

Az Ő jelenléte ma is felszabadítja Isten népe között a papi kenetet, aminek az élőképe Áron vesszeje. De többet, sokkal többet jelent ma számunkra a frigyláda, mint prófétikus előkép.

Egyik hangsúlyos üzenete ma a Szent Szellemnek, hogy a frigyláda fedelét a kegyelem királyi székének, vagy az engesztelés fedelének nevezték.

Bűnbánat, megtérés nélkül nincs engesztelés, de ott ahol a felismert bűnöket megbánják, ott az Úr ítélete a felmentő ítélet lesz >>> a KEGYELEM.

Egy hiteles prófétai képe ennek az Eszter története.

Amikor van testületi bűnbánat, KÖZBENJÁRÁS,  akkor abban a testületben, közösségben megjelenik Isten a kegyelmével és szabadításával.

Testületi bűnöket testületi szinten kell megbánnunk, ez volt Márdokeus és a nép szolgálata, aminek szabadulás lett a következménye. Fontos megértenünk, hogy csak abból tud Isten népe és a közösség is megszabadulni, amit saját maga felismert, megbánt és elitélt, mint bűnt. Igen azokból a bűnökből lesz szabadulás, és Isten jelenléte kiárasztja a Kegyelem és az Irgalom Szellemét ebben az évben.

Meg kell értenünk az Úrnál soha nincs elmarasztaló ítélet bűnbánat és megtérés esetén.

Isten jelenléte és dicsősége tehát a kegyelmet és az irgalmat is hordozza magában, amellyel ebben az évben meglátogatja nemzetünket.

 „Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.
Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk.

Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt.
Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.
Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz.” 103. Zsoltár 3-5, 8-13b.

Szentek!

Isten jött a táborba! Isten jött a táborba!

De most figyeld az alábbi sorrendet!

Izrael Istene meglátogatásával bemutatkozik Magyarországon, mint Bíró, akit eddig még nem ismertek a magyar hívők. Ma azt hiszik a vallásban, hogy a sátán végzi azt, amit pedig Isten, mint Bíró végez.

Nem, nem ez nem a sátán munkája, mert Isten először Bíróként mutatkozik be. Aztán eljön és bemutatkozik, mint a legnagyobb Próféta és Apostol.

De tovább megyek, figyeld a sorrendet!

Ezután eljön és meglátogat, bemutatkozik, mint KIRÁLY, a királyok Királya, Jesua.

Mindegyik meglátogatás és kenet egy – egy új szintre viszi a magyar egyházat, és Magyarországot. De a sorrend nem cserélhető fel, nem hagyható ki.

Isten Népe! Királyként nem fogod Őt megismerni, hogyha először nem találkozol Vele, mint Bíróval.

De hogyha találkozni akarsz ma Jézussal, akkor prófétaként és apostolként is akarja, hogy megismerd Őt, aki szabadulást hirdet a foglyoknak, a betegeknek gyógyulást, a szegényeknek az evangéliumot hirdeti; és a megérőknek a kegyelem igéit hirdeti.

Azonban, hogyha elutasítjuk Őt, mint Bírót, akkor nem fog bemutatkozni, mint Király, ahogyan a farizeusok a fenntartásaikkal és elutasításaik miatt, csupán külső szemlélői voltak  az Isten meglátogatásának.

Isten meglátogatása tehát több komponensű lesz az elkövetkezendő időben, a bennünk lévő Szent Szellem fel kell, hogy ismerje mindig, amikor Ő közeledik, hogyha nem felel meg az elvárásainknak és fenntartásaink lesznek felé, akkor a meglátogatásának csupán akadályai leszünk és kimaradunk az áldásaiból, kenetéből.

Isten jött a táborba! Ilyen még nem volt sohasem!

Ezt fogják látni a hívők és a gyülekezetek sok helyen ebben az évben!

Azonban lesz, ahol még Bíróként fogják Őt megtapasztalni, de lesznek gyülekezetek és hívők, akik már átmentek ezen a szinten, ők már apostolként és prófétaként fogják őt megismerni.

Erre az apostoli meglátogatásra egy másik képet adott a Szent Szellem, amit hiszem és tudom, hogy erre az évre kell kihirdetni, mert be fog teljesedni.

Ez a kép pedig a Máté 14: 22-33 igéjének a prófétai képe, amely valóság lesz ennek az évnek a kezdetén.

(Egyszerű fordítású Biblia)

„22Közvetlenül ez után megparancsolta a tanítványainak, hogy szálljanak hajóba. Arra kérte őket, hogy amíg ő hazaküldi az embereket, addig ők menjenek előre, át a túlsó partra. 23Miután a nép elment, Jézus felment a hegyre, hogy egyedül imádkozzon. Mire beesteledett, már teljesen egyedül volt ott. 24A hajó ekkor már távol volt a parttól, és a hullámok dobálták, mivel ellenszél fújt. 25Reggel három és hat óra között Jézus a vízen járva odament hozzájuk.
26Amikor a tanítványok észrevették, hogy a tó vizén jár, megijedtek. „Kísértet!” — kiáltozták félelmükben. 27Jézus azonban rögtön megszólította őket: „Bízzatok! Én vagyok. Ne féljetek!” 28Erre Péter így válaszolt: „Uram, ha tényleg te vagy az, adj parancsot nekem, hogy menjek oda hozzád a vízen!” 29„Gyere!” — felelte Jézus. Péter ki is lépett a hajóból, és a vízen járva elindult Jézus felé. 30Amikor azonban látta, hogy milyen erősen fúj a szél, megijedt. Kezdett elsüllyedni, és így kiáltott: „Ments meg, Uram!” 31Jézus azonnal felé nyújtotta a kezét, megfogta őt és így szólt: „Kishitű, miért kételkedtél?” 32Miután beszálltak a hajóba, elállt a szél. 33Akik pedig a hajóban voltak, leborultak előtte és ezt mondták: „Valóban Isten Fia vagy!””

Az elmúlt időszakban sokan voltak keresztények, akik a hullámok közt hánykolódó intézményes egyház, vagy vallásos gyülekezetek hajójából kiléptek, mint ahogy Péter, Jézus szavára kilépet a vízre. Ők elkezdtek egyedül Jézussal járni az élet tengerén, elkezdtek vízen járni, elkezdtek hitben és szellemben járni. A vádlások, kárhoztatások, elutasítások, kudarcok, csalódások hullámai között gyakran kiáltottak fel, hogy: „Uram, ments meg!”
                   
Volt idő, amikor azt hitték, nem élik túl, mert megfojtja őket a hajóban ülő hittestvérek hitetlen előítéletei, megjegyzései, kritizálásai, kárhoztatása, esetleg ellen imái.

A vízen járás időszakában minden lépést szigorúan Jézusra figyelve lehetett csak megtenni, különben az elsüllyedés veszélye fenyegetett volna.

Másoknak, akik kiléptek a hitben járás és vízen járás szintjére, anyagi hullámok, a szükségek, a szegénység, a válság problématengerének hullámai, az eladósodás hullámai csapkodtak körülöttük.

Míg mások, akik kiléptek a betegségek, egészségromlás, fizikai fájdalmak viharai között kellett hitben járniuk.

A Szent Szellem azt mondja ma Isten népének: ne vádold és ne kárhoztasd magad, mindez nem azért van, mert kiléptél abból a hajóból, ugyanis a hajót is dobálja a szél, és minden viharok között van most. Ne legyen rajtad önvádlás és rázd le magadról mások kárhoztatásait, most az a fontos, hogy minden lépés Jézusra figyelve történjen, az Ő akaratában legyen, különben a hullámok elkezdenek ellepni.

Nem leszel kishitű, mint Péter, megtagadod a kételkedést, mert nincs más kapaszkodó csak a megtartó Jézusban való hit. Ő figyeli és szemmel tartja a te vízen járásodat, és nem fogsz ott maradni, nem fogsz belefulladni a téged körülvevő problémák tengerében. De tovább megyek, mert a Szent Szellem azoknak, akik már jó ideje vízen járnak, azt mondja: „Jézus azonnal felé nyújtotta a kezét, megfogta őt és így szólt: „Kishitű, miért kételkedtél?” Miután beszálltak a hajóba, elállt a szél. Akik pedig a hajóban voltak, leborultak előtte és ezt mondták: „Valóban Isten Fia vagy!””

Jézus kinyújtja most ezekben a napokban kezét felétek és megragad titeket, kiemel abból a szorult helyzetből, körülményből a 91. Zsoltár 14- 16 alapján.

„Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt. Megelégítem hosszú élettel, gyönyörködhet szabadításomban.”

- megment, oltalmaz, meghallgat, veled lesz, kiragad, megdicsőít, megelégít, megszabadít.

Ragadd meg ma ezeket az igéket, mert kézzelfogható fizikai fordulatot eredményeznek a számodra ebben az évben.

 Drága vízen járó Péterek!

Ezzel azonban nincs vége ennek az igének, van folytatása és mondanivalója még számunkra.
Ahhoz, hogy a szél elálljon és a partra érés megtörténjen, el kell kezdeni ismét beszállni a hajóba!

Milyen hajóba?

Jézus már elkészítette számotokra azt a helyzetet, szituációt, kapcsolatokat és meg fogjátok ismerni az Ő vezetését, amikor azt a hajót meg fogja mutatni a számotokra.

Ezekben a napokban apostoli – prófétai hajók indulnak el ebben az országban. Fel fogjátok ismerni, és amint beszálltok ezekbe az apostoli hajókba Jézussal, az Isten Fia megdicsőíti magát, és a viharok el fognak csendesedni körülöttetek.

Prófétai szóval hirdetem ki, hogy ezek az igék az elkövetkezendő hónapokban meg fognak testesülni és be fognak teljesedni sokak életében Jézus nevében.

 „Legyen nekünk a Te beszéded szerint Uram!”


Minden dicsőség Jézusé!   

2013-01-05

Suchné S.Ilona



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.